Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas medaljons ar kuskusu un paprikas mērci

2010. gada 21. aprīlis
Foto: Liene Gedertsone
Pagatavošana
30 min
1. Gaļu viegli izdauza (izklapē), pirms cepšanas pārkaisa ar garšvielām,panē – miltos, olā. Cep karstās taukvielām no abām pusēm, nogatavina cepeškrāsnī.
2. Sīpolus, papriku, kuminu, koriandru un ķiplokus sasmalcina, katliņā apcep, pārlej ar buljonu, uzvāra, pārlej kuskusa putraimiem,iztur siltumā ~ 15min ( uzbriedina) apmaisot ik pēc 5 minūtēm.
3. Sasmalcina sīpolus, apcep kopā ar timiānu un tomātiem, pievieno sarkanvīnu, iztvaicē, pievieno buljonu, apceptus bez taukvielām miltus, lēnikarsē ~ 30min. Papriku krāsnī cep līdz tumšai miziņai, miziņu noņem, pievieno mērcei, visu sablenderē, pievieno garšvielas, izberž caur sietu, lai būtu viendabīga masa, mērci vēlreiz uzkarsē.
4. Pasniedz siltu.
Foto: Liene Gedertsone
Uz augšu