Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta vesela vista cepeškrāsnī

Cepta vesela vista cepeškrāsnī

FOTO: Gincc

Paldies, Ritvaram par iesūtīto foto (konkursa ietvaros)!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Vesela vista
  • 1 - 2 daiviņas ķiploka
  • Rupjā sāls
  • Malti melnie pipari
  • Kartupelis
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Veselu vistu pārgriež pār krūtīm līdz kakla daļai, apgriež otrādi un ar spēku izklāj lai ir plakana.
  2. Abas puses ierīvē ar sāli, maltiem pipariem (cik gramus nezinu, beru uz izjūtām) un sasmalcinātiem ķiplokiem.
  3. Saloka atpakaļ kā veselu un atstāj uz pāris stundām iemarinēties.
  4. Ietaukotā cepamā veidnē ieliek vistu. Uzkarsētā cepeškrāsnī uz 200 grādiem cep apmēram 1 stundu 15 min. Kad sāk jau čurkstēt ielej cepešpannā 1 - 1.5 glāzes verdoša ūdens. Var ik pa brīdim ar to ūdeni un buljonu kas izdalās cepot aplaistīt vistu. Cep ar apakšējo degli, bet ja grib ādiņu brūnāku, minūtes 15 pirms gatavs, var papildus pieslēgt vēl augšu, un gatavs.
  5. Kā piedevas, tajā pašā pannā kur vista, cept kartupeļus, sagrieztus ar visu mizu daiviņās, pirms cepšanas samaisītus ar garšvielām un eļļu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas