Sātīgā zirņu biezeņzupa ar kūpinātu gaļu un sieru

4 1
Sātīgā zirņu biezeņzupa ar kūpinātu gaļu un sieru
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 glāze/s šķelto zirnīšu
  • 400 g kūpinātu cūkgaļas ribiņu
  • 1 paciņa kausētā siera "Dzintars"
  • 3 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 3 l ūdens
  • Pipari
  • Lauru lapa

Pagatavošana

70 min.
  1. Zirņus 20 minūtes mērcē karstā ūdenī, periodiski ūdeni nomainot.
  2. Pa to laiku ūdenī liek vārīties ribiņas.
  3. Kad laiks pagājis, liek ribiņām klāt zirņus, pievieno lauru lapu, un piparu graudiņus.
  4. Kamēr zirņi ar ribiņām vārās, nomizo kartupeļus un burkānus, sagriež gabaliņos.
  5. Kad gaļa no ribiņām sāk nākt nost, ņem āra no zupas. Ja zirnīši kļuvuši jau mīkstāki, pievieno burkānu un kartupeļus.
  6. Visu turpina vārīt, līdz zirņi pajukuši, kartupeļi arī un burkāns mīksts. Gaļu sagriež gabaliņos un met atpakaļ zupā.
  7. Beigās iemaisa sieru, uzkarsē un ņem nost no uguns. Zupa gatava.

    Labu apetīti!
    Beigās iemaisa sieru, uzkarsē un ņem nost no uguns. Zupa gat...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas