Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mājas pelmeņi ar gaļu

2010. gada 12. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo mīklu: miltus, olu un (pēc iespējas auktāku) ūdeni sajauc kopā, pievieno šķipsniņu sāls.
2. Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa, stingra un elastīga. Mīklu pārklāj ar plēvi un atstāj pastāvēt.
3. Pildījumam: Sajauc abas maltās gaļas, maizi, sīki sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus pēc garšas, lai iegūtu viendabīgāku masu - gaļu samaļ vēlreiz. Sulīgumam piemaisa pienu.
4. Pelmeņu tapšana: Daļu mīklas izrullē pēc iespējas plānāku, tad ar glāzes palīdzību izveido aplīšus, tajā liek apmēram tējkakroti pildījuma, aplīti pārloka uz pusēm un saspiežam maliņas kopā (sanāk maziņš pīrādziņš), ''pīrādzīņa'' abus galus arī saspiež kopā, ja liekas ka nelīp kopā mīklu nedzudz samitrina. Tā gatavos pelmeņus vāra, vai sasaldē.
Foto: Depositphotos.com
5. Iesaku pildījumam pievienot, piemēram, sieru vai žāvētu gaļu, katram pēc savas gaumes.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu