Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mājas pelmeņi ar gaļu

Mājas pelmeņi ar gaļu

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 200 g maltas cūkgaļas
  • 200 g maltas liellopa gaļas
  • 2 šķēle/s baltmaizes
  • 1 sīpols
  • 3 ēd. k. piena
  • Sāls
  • Pipari
  • Mīklai:
  • 500 g miltu
  • 200 ml ļoti auksta ūdens
  • 1 ola
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo mīklu: miltus, olu un (pēc iespējas auktāku) ūdeni sajauc kopā, pievieno šķipsniņu sāls.
  2. Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa, stingra un elastīga. Mīklu pārklāj ar plēvi un atstāj pastāvēt.
  3. Pildījumam: Sajauc abas maltās gaļas, maizi, sīki sasmalcinātu sīpolu, sāli un piparus pēc garšas, lai iegūtu viendabīgāku masu - gaļu samaļ vēlreiz. Sulīgumam piemaisa pienu.
  4. Pelmeņu tapšana: Daļu mīklas izrullē pēc iespējas plānāku, tad ar glāzes palīdzību izveido aplīšus, tajā liek apmēram tējkakroti pildījuma, aplīti pārloka uz pusēm un saspiežam maliņas kopā (sanāk maziņš pīrādziņš), ''pīrādzīņa'' abus galus arī saspiež kopā, ja liekas ka nelīp kopā mīklu nedzudz samitrina. Tā gatavos pelmeņus vāra, vai sasaldē.
    Pelmeņu tapšana: Daļu mīklas izrullē pēc iespējas plānāku, t...

    FOTO: Depositphotos.com

  5. Iesaku pildījumam pievienot, piemēram, sieru vai žāvētu gaļu, katram pēc savas gaumes.

    Labu apetīti!
    Iesaku pildījumam pievienot, piemēram, sieru vai žāvētu gaļu...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas