Suši ar lasi un gurķi

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Šoreiz pildījumam izmantoju lasi, gurķi un avokado, taču var izmantot dažādas sastāvdaļas, piemēram, garneles, krabju nūjiņas vai citas sastāvdaļas pēc jūsu vēlmēm.
Suši pagatavošanai būtu ieteicams bambusa paklājiņš, kas tāpat kā pārējās suši pagatavošanas sastāvdaļas ir nopērkams jebkurā lielveikalā, pārtikas nodaļā, kur būs japāņu ēdienu sastāvdaļas.

Sastāvdaļas

  • 250 g suši rīsu
  • 3 ēd. k. rīsu etiķa
  • Ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai)
  • Wasabi pasta
  • Marinēts ingvers
  • Pildījumam:
  • Svaigs lasis
  • Gurķis
  • Avokado
  • Philadelphia siers

Pagatavošana

60 min.
  1. Suši rīsus ber katlā un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa. Rīsi jātur siltumā, nevar ļaut tiem atdzist.
    Suši rīsus ber katlā un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. P...
  2. Lasi, gurķi, avokado vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās sloksnītēs apmēram īkšķa resnumā.
  3. Uz bambusa paklājiņa izklāj ūdenszāļu lapu un klāj uz tās siltus rīsus visā lapas platumā. Ar pirkstiem tos stingri piespiež plānā vienmērīgā kārtiņā (5 mm), atstāj brīvu vien lapas augšējo daļu (1 cm) un apakšējo daļu (3 cm). Lai būtu vieglāk klāt rīsus, pirkstus ik pa brīdim var pamērkt ūdenī.
    Uz bambusa paklājiņa izklāj ūdenszāļu lapu un klāj uz tās si...
  4. Lapas apakšējā - brīvajā daļā noliek lasi, iepriekš to noziežot ar wasabi (var pievienot arī sāli) un avokado. Uzsmērē sieru pēc paša vēlmēm.
    No apakšas, ar paklājiņa palīdzību, sāk tīt rullīti.
    Lapas apakšējā - brīvajā daļā noliek lasi, iepriekš to nozie...
  5. Gurķi var likt tieši lasim blakus vai arī pievienot, mazliet aizrullējot suši lapiņu uz priekšu. Tā sanāks interesantāks suši kārtojums.
  6. Rullītis jātin ļoti stingri un vienmērīgi, lai rīsi tiktu stingri saspiesti un griežot neizjuktu.
    Rullītis jātin ļoti stingri un vienmērīgi, lai rīsi tiktu st...
  7. Kad rullītis satīts, jānostiprina brīvi palikušā augšmala pie pārējā rullīša - maliņu vienkārši saslapina ar ūdeni un pieliek klāt.
  8. Kad rullītis ir satīts, to var sagriezt glītos, 2 cm platos gabaliņos un pasniegt ar wasabi, sojas mērci un marinētu ingveru.
    Kad rullītis ir satīts, to var sagriezt glītos, 2 cm platos...
  9. Griežot suši, pirms katras griešanas reizes ieteicams notīrīt nazi vai vienkārši iegriezt ar to citrona šķēlītē, tad nesalips viss kopā).

    Lai labi garšo!
    Griežot suši, pirms katras griešanas reizes ieteicams notīrī...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

sanita 2012. gada 7. janvāris 17:28
var jau mājās taisīt bet vienalga nesanāk tāpat, parastie ar lasi un krabju nūjiņām ir uztaisāmi bet tie kas ir maki nav uztaisāmi mājās, diemžēl!!
Baiba 2011. gada 1. decembris 20:01
Esmu gatavojusi arī bez delikatesēm un ar parasto galda etiķi, sanāca ļoti gardi. Iekšā liku vārītu burkānu, gurķi un varītu olu, lēto fetaki sieru, philadelfia ir diezgan dārgs.
hah 2011. gada 2. jūlijs 14:51
sākumā bija tik forši mājās taisīt suši,bet tagad kaut kā negribās un esmu jau atēdusies :D

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas