1. Suši rīsus ber katlā un vāra līdz ūdens ir tajos iesūcies. Pievieno rīsu etiķi un kārtīgi samaisa. Rīsi jātur siltumā, nevar ļaut tiem atdzist.

Foto: Maija Tauriņa
2. Lasi, gurķi, avokado vai citas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sagriež garenās sloksnītēs apmēram īkšķa resnumā.
3. Uz bambusa paklājiņa izklāj ūdenszāļu lapu un klāj uz tās siltus rīsus visā lapas platumā. Ar pirkstiem tos stingri piespiež plānā vienmērīgā kārtiņā (5 mm), atstāj brīvu vien lapas augšējo daļu (1 cm) un apakšējo daļu (3 cm). Lai būtu vieglāk klāt rīsus, pirkstus ik pa brīdim var pamērkt ūdenī.

Foto: Maija Tauriņa
4. Lapas apakšējā - brīvajā daļā noliek lasi, iepriekš to noziežot ar wasabi (var pievienot arī sāli) un avokado. Uzsmērē sieru pēc paša vēlmēm.
No apakšas, ar paklājiņa palīdzību, sāk tīt rullīti.

Foto: Maija Tauriņa
5. Gurķi var likt tieši lasim blakus vai arī pievienot, mazliet aizrullējot suši lapiņu uz priekšu. Tā sanāks interesantāks suši kārtojums.
6. Rullītis jātin ļoti stingri un vienmērīgi, lai rīsi tiktu stingri saspiesti un griežot neizjuktu.

Foto: Maija Tauriņa
7. Kad rullītis satīts, jānostiprina brīvi palikušā augšmala pie pārējā rullīša - maliņu vienkārši saslapina ar ūdeni un pieliek klāt.
8. Kad rullītis ir satīts, to var sagriezt glītos, 2 cm platos gabaliņos un pasniegt ar wasabi, sojas mērci un marinētu ingveru.

Foto: Maija Tauriņa
9. Griežot suši, pirms katras griešanas reizes ieteicams notīrīt nazi vai vienkārši iegriezt ar to citrona šķēlītē, tad nesalips viss kopā).
Lai labi garšo!

Foto: Maija Tauriņa