Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas cepetis ar ķiplokiem

2009. gada 19. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
80 min
1. Cūkgaļas gabalu, nomazgā, nosusina.
2. Ķiploka daiviņas sagriež nelielos gabaliņos un sadursta gaļā.
3. Gaļu apsāla, appiparo, apkaisa ar piedevu cūkgaļai.
4. Rūpīgi satin biezā folija kārtā, tā, lai nekur nevarētu iztecēt sula.
5. Folijā ietīto gaļu liek cepešpannā, kurā ir nedaudz ieliets ūdens. Cep apmēram 1 stundu, lielāku gabalu - pusotru stundu. Tad izņem no cepeškrāns, uzmanīgi attin foliju, ar asu nazi iedur gaļā, ja iztek caurspīdīga sula un gaļa ir mīksta, tad noņem foliju un cepeti vēlreiz liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, lai apbrūninās.

Cepetis ir gards gan silts gan auksts.

Labu apetīti!
Uz augšu