Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Burkānu kūka ziemassvētku noskaņā

Burkānu kūka ziemassvētku noskaņā

FOTO: Ieva Gundare

Iemācīja kolēģe no Kanādas.

Esmu taisījusi arī ar bezglutēna miltiem. Ideāli.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes rīvētu burkānu
  • 1 ¼ glāzes eļļas
  • 2 glāzes cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sodas
  • ½ tējkarote sāls
  • 0.5 tējkarotes kanēļa (vai aromātisks garšvielu maisījums (0,5 tējk. maltu krustnagliņu, 0,5 tējk. ingvera pulvera, 1,5 tējk. kanēļa), ko var aizstāt arī divas paciņas "garšvielu maisījuma piparkūkām")
  • 4 olas
  • 1 glāze rozīņu vai sakapātu valriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Saputo cukuru un eļļu.
  2. Sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un garšvielas.
  3. Cukura un eļļas maisījumam piejauc pusi miltu maisījuma, tad pa vienai piekuļ olas un pārējo miltu maisījumu.
  4. Iemaisa burkānus un rozīnes vai riekstus.
  5. Cep ietaukotā, ar miltiem vai rīvmaizi izkaisītā apaļā formā (vēlams - ar caurumu vidū) 180 grādu temperatūrā apmēram stundu. Kūka ir gatava, ja tajā iedurtam koka irbulītim nelīp klāt mīkla.
  6. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Var ēst siltu ar saldējumu (garšīgi ar ruma vai balzāma, bet var arī parastu plombīru). Iespējams arī sasaldēt (var uzglabāt saldētavā trīs mēnešus).
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas