Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

FOTO: Gunta

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 125 g sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 75 g cukura
  • 1 olas dzeltenums
  • Pildījumam:
  • 100 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 500 g biezpiena
  • 1 paciņa vaniļas pudiņa
  • 720 ml (burciņa) konservētu ķiršu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.
  2. Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.
  3. Ķiršiem nolej sulu, notecina.
  4. Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.
  5. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.
  6. Atdzesē formā.
    Atdzesē formā.

    FOTO: Gunta

  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas