-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Mīklai:
-
250 g miltu
-
125 g sviesta
-
Šķipsniņa sāls
-
75 g cukura
-
1 olas dzeltenums
-
Pildījumam:
-
100 g sviesta
-
200 g cukura
-
3 olas
-
500 g biezpiena
-
1 paciņa vaniļas pudiņa
-
720 ml (burciņa) konservētu ķiršu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.
-
Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.
-
Ķiršiem nolej sulu, notecina.
-
Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.
-
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.
-
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs