Sākums > Receptes > Zupas

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

2009. gada 18. novembris
Foto: Depositphotos
Bieza un smeķīga zupiņa
Pagatavošana
180 min
1. Zirņus liek ūdenī mērcēties uz apmēram 2 stundām.
2. Žāvētās ribiņas liek vārīties uz apmēram 1.5 stundu.
3. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež smalki, burkānu nomizo un sarīvē.
4. Kad ribiņas novārītas, ņemam tās ārā un notīram gaļu no kauliem. Zirņiem nolej ūdeni un liek buljonā vārīties.
5. Pēc kāda laiciņa liek iekšā arī kartupeļus.
6. Tad arī notīrīto gaļiņu var likt atpakaļ zupā un vārīt uz lēnas uguns.
7. Tad sīpolus un burkānus apcep uz pannas līdz zeltītai krāsai un piespiež klāt ķiplociņus, apmaisa un met klāt zupai.
8. Sāli pievieno pēc garšas un zupa gatava, kad zirņi kļuvuši mīksti.
9. Labu apetīti!
Uz augšu