Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

FOTO: Depositphotos

Bieza un smeķīga zupiņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg žāvētas ribiņas vai citas žāvētas gaļas
  • 250 g šķelto zirņu
  • 3 l ūdens
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 4 vidēji kartupeļi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Zirņus liek ūdenī mērcēties uz apmēram 2 stundām.
  2. Žāvētās ribiņas liek vārīties uz apmēram 1.5 stundu.
  3. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež smalki, burkānu nomizo un sarīvē.
  4. Kad ribiņas novārītas, ņemam tās ārā un notīram gaļu no kauliem. Zirņiem nolej ūdeni un liek buljonā vārīties.
  5. Pēc kāda laiciņa liek iekšā arī kartupeļus.
  6. Tad arī notīrīto gaļiņu var likt atpakaļ zupā un vārīt uz lēnas uguns.
  7. Tad sīpolus un burkānus apcep uz pannas līdz zeltītai krāsai un piespiež klāt ķiplociņus, apmaisa un met klāt zupai.
  8. Sāli pievieno pēc garšas un zupa gatava, kad zirņi kļuvuši mīksti.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA