Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa

Kūpināto ribiņu-šķelto zirņu zupa
Foto: Depositphotos
Bieza un smeķīga zupiņa

Sastāvdaļas

  • 1 kg žāvētas ribiņas vai citas žāvētas gaļas
  • 250 g šķelto zirņu
  • 3 l ūdens
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 4 vidēji kartupeļi

Pagatavošana

180 min.
  1. Zirņus liek ūdenī mērcēties uz apmēram 2 stundām.
  2. Žāvētās ribiņas liek vārīties uz apmēram 1.5 stundu.
  3. Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež smalki, burkānu nomizo un sarīvē.
  4. Kad ribiņas novārītas, ņemam tās ārā un notīram gaļu no kauliem. Zirņiem nolej ūdeni un liek buljonā vārīties.
  5. Pēc kāda laiciņa liek iekšā arī kartupeļus.
  6. Tad arī notīrīto gaļiņu var likt atpakaļ zupā un vārīt uz lēnas uguns.
  7. Tad sīpolus un burkānus apcep uz pannas līdz zeltītai krāsai un piespiež klāt ķiplociņus, apmaisa un met klāt zupai.
  8. Sāli pievieno pēc garšas un zupa gatava, kad zirņi kļuvuši mīksti.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Modris Putns 2017. gada 28. jūlijs 14:02
Recepte ļoti laba, pārskatāma, vienkārša un rezultāts garšīgs.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi