1. Ķirbja mīkstumu un kartupeļus sagriež palielos gabaliņos.
2. Sīpolu un ķiploka daiviņu sasmalcina.
3. Grāpī izkausē sviestu, apcep sasmalcināto sīpolu un ķiploku.
4. Pievieno sagriezto ķirbi un kartupeļus, nedaudz apcep. Pārkaisa ar sarīvēto ingveru.
5. Pielej dārzeņu buljonu un vīnu, vāra apmēram 25 min.
6. Izvārītos dārzeņus sablendē, pievienojot saldo krējumu, piparus un muskatriekstu. Ja vēlas,var pievienot vēl sāli.
7. Pasniedzot pārber ar ķibju sēklām un ķirbju eļļu.
* Zupas krāsa un garša būs atkarīga no ķirbju šķirnes.
Labu apetīti!

Foto: Depositphotos.com