Biezpiena trīsstūrīši

2009. gada 1. novembris
Foto: Ilze Birģele
Pagatavošana
60 min
1. Biezpienu samīca kopā ar margarīnu vai sviestu, pievienojot klāt sāli un sodu. Tad ber klāt miltus un mīca, kamēr mīkla vairāk nelīp pie rokām. Ja biezpiens sausāks, tad miltus vajadzēs mazāk. Taču ja mitrāks, tad miltus vajadzēs vairāk. Kad mīkla gatava, to atstāj pusstundu ledusskapī.
2. Tad ņem ārā, izrullē un sagriež ar nazi nelielos četrstūros.
Foto: Ilze Birģele
3. Katru gabaliņu apmērcē no vienas puses cukurā.
Foto: Ilze Birģele
4. Tad gabaliņu pārloka uz pusēm, lai veidotos trīsstūris.
Foto: Ilze Birģele
5. Trīsstūra virspusi arī iemērc cukurā.
Foto: Ilze Birģele
6. Sagatavos trīsstūrīšus izkārto uz plāts un cep cepeškrāsnī ~180 grādu temperatūrā, kamēr tie paliek zeltaini brūni.

Lai labi garšo!
Foto: Ilze Birģele
Uz augšu