Sākums > Receptes > Deserti

Āboli ar makaroniem

2009. gada 10. septembris
Foto: Ilze Lipska
Šī ir mana bērnības rudens recepte. Kā nogatavojās pirmie āboli, tā mēs dīcām mammai, lai uztaisa ābolus ar makaroniem. Lai arī ēdiens ir salds, no tā var labi paēst, sanāk kārtīga ēdienreize. Arī manam mazajam gandrīz divgadīgajam puikam ļoti garšo šis ēdiens no mammas bērnu dienām!
Pagatavošana
90 min
1. Izvāra makaronus, Sagriež ābolus, un kārto katlā, vislabākajā gadījumā - pīlē - makaronus, ābolus,
Foto: Ilze Lipska
2. Pārkaisa cukuru
Foto: Ilze Lipska
3. Un liek atkal kārtām makaronus, ābolus, cukuru, līdz trauks pilns.
4. Tad pārlej pāri krējumu
Foto: Ilze Lipska
5. pārkaisa kanēli
Foto: Ilze Lipska
6. saliek pa virsu vēl gabaliņos sagrieztu sviestu
Foto: Ilze Lipska
7. Liek vāku virsū un liek cepeškrāsnī, vai arī uz lēnas uguns, uz plīts. Cep 50 minūtes, līdz āboli mīksti
8. Pasniedz kopā ar aukstu pienu
Foto: Ilze Lipska
Uz augšu