Sākums > Receptes > Deserti

Saldējums “brūklenīte"

2009. gada 2. septembris
Foto: Maija Strode
Pagatavošana
50 min
1. Ābolus, bumbierus nomizo un sagriež gabaliņos. Augļus kopā ar ogām sasmalcina blenderī. Kopā jāiegūst 500 ml biezeņa.
2. Pievieno smalki saberztas krustnagliņas.
3. Saputo cukuru ar saldo krējumu. Tam pievieno augļu-ogu masu un labi samaisa.
4. Atdzesē 20 min. saldētavā un lej darbam sagatavotā saldējuma mašīnā. Pēc 20-25 min. saldējums gatavs.
5. Pasniedz ar ogu papildinājumu: brūklenēm, kazenēm, rudens avenēm, rudens zemenēm, citronmelisas lapiņām.
6. Ja ir blenderis, saldējuma mašīna, tad ēdiens ir ļoti viegli pagatavojams. Ja nav saldējuma mašīnas, tad saldējumu var saldēt saldētavā, pa brīdim apmaisot. Tomēr tik labi kā ar mašīnu neiznāks.
7. Kamēr mašīna strādā var ar ko citu padarīt.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu