Sākums > Receptes > Uzkodas

Asā tomātu mērce

2009. gada 29. augusts
Foto: Anna
Pagatavošana
20 min
1. Pagatavošana:
2. • Tomātus, nesagrieztus, ieliek dziļā pannā kopā pipariem, pielej ūdeni un uzvāra.
3. • Jāmaisa ir lēni un regulāri, lai tomāti neizjuktu pavisam. Pēc uzvārīšanās vāra un maisa vēl 5 minūtes.
4. • Pēc tam nokāš lieko ūdeni.
5. • Vistas buljonu un saspiesto ķiploku sablenderē, kamēr ķiploks pilnībā izšķīdis. Buljona vietā var izmantot arī lieko ūdeni no vārītajiem tomātiem.
6. • Tad blenderī pievieno tomātus ar pipariem un vēlreiz blenderē, dažas sekundes, tā, lai masa ir pabieza.
7. • Cepampannā olīveļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu, līdz tas ir zeltaini brūns. Tad tam pievieno sablenderētos tomātus un pasautē 5 – 8 minūtes, ik pa laikam pamaisot, lai nepiedegtu.
8. • Sāli un melnos piparus pievieno pēc garšas.
9. • Pasniedz aukstu vai siltu, ar gaļas ēdieniem vai dārzeņu ēdieniem.
Uz augšu