1. Vienā katliņā ber ogas, pievieno cukur un uzlej dažas piles ūdens. Vāra, līdz ogas izšķīst.
2. Sakuļ olu, pieber mazliet sāli un cukuru.
3. Pievieno miltus. Miltiem grūti noteikt precīzu daudzumu. Mīklai ir jābūt pašķidrai, bet reize vijīgai. Ja mīkla būs bieza - klimpas būs cietas, ja šķidra - izjuktu. Vienmēr var pamēģināt vienu izvārīt.
4. Kad klimpu mīkla gatava, cita katliņā liek vārīties ūdeni un ar karoti peldina iekša mīklu. Kad visas klimpas uzpeldējušas virspusē, pavāra vēl minūti un ņem ārā.
5. Pasniedz bļodiņā ielejot ogu mērci, pa vidu kārto klimpas.
Lai labi garšo!

Foto: Depositphotos.com