Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Klimpas ar melleņu mērci

Klimpas ar melleņu mērci

FOTO: Depositphotos.com

Var klimpas vārīt ogu mērcē, tad tā jāgatavo šķidrāka, bet jārēķinās, ka tad klimpas arī iekrāsosies melleņu krāsā.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mellenēm:
  • 1 l melleņu
  • Nedaudz ūdens
  • Cukurs pēc garšas
  • Klimpām:
  • 1 ola
  • Milti pēc vajadzības
  • Sāls
  • Cukurs
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Vienā katliņā ber ogas, pievieno cukur un uzlej dažas piles ūdens. Vāra, līdz ogas izšķīst.
  2. Sakuļ olu, pieber mazliet sāli un cukuru.
  3. Pievieno miltus. Miltiem grūti noteikt precīzu daudzumu. Mīklai ir jābūt pašķidrai, bet reize vijīgai. Ja mīkla būs bieza - klimpas būs cietas, ja šķidra - izjuktu. Vienmēr var pamēģināt vienu izvārīt.
  4. Kad klimpu mīkla gatava, cita katliņā liek vārīties ūdeni un ar karoti peldina iekša mīklu. Kad visas klimpas uzpeldējušas virspusē, pavāra vēl minūti un ņem ārā.
  5. Pasniedz bļodiņā ielejot ogu mērci, pa vidu kārto klimpas.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz bļodiņā ielejot ogu mērci, pa vidu kārto klimpas....

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas