Klimpas ar melleņu mērci

Klimpas ar melleņu mērci
Foto: Depositphotos.com
Var klimpas vārīt ogu mērcē, tad tā jāgatavo šķidrāka, bet jārēķinās, ka tad klimpas arī iekrāsosies melleņu krāsā.

Sastāvdaļas

  • Mellenēm:
  • 1 l melleņu
  • Nedaudz ūdens
  • Cukurs pēc garšas
  • Klimpām:
  • 1 ola
  • Milti pēc vajadzības
  • Sāls
  • Cukurs
  • Ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Vienā katliņā ber ogas, pievieno cukur un uzlej dažas piles ūdens. Vāra, līdz ogas izšķīst.
  2. Sakuļ olu, pieber mazliet sāli un cukuru.
  3. Pievieno miltus. Miltiem grūti noteikt precīzu daudzumu. Mīklai ir jābūt pašķidrai, bet reize vijīgai. Ja mīkla būs bieza - klimpas būs cietas, ja šķidra - izjuktu. Vienmēr var pamēģināt vienu izvārīt.
  4. Kad klimpu mīkla gatava, cita katliņā liek vārīties ūdeni un ar karoti peldina iekša mīklu. Kad visas klimpas uzpeldējušas virspusē, pavāra vēl minūti un ņem ārā.
  5. Pasniedz bļodiņā ielejot ogu mērci, pa vidu kārto klimpas.

    Lai labi garšo!
    Pasniedz bļodiņā ielejot ogu mērci, pa vidu kārto klimpas....
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi