Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Bulgurs libāņu gaumē

Bulgurs libāņu gaumē

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s glāze bulgura
  • 1/3 glāze/s glāzes olīveļļas
  • 1 sasmalcināts sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka- izspiesta
  • 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 1 glāze/s sakapāta tomāta vai glāze tomātu sulas
  • 1.5 glāze/s dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 tējk. medus
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Kajenās pipari (ja vēlas asāku)
  • Svaigs pētersīlis pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sakarsē olīveļju vidēja lieluma katliņā uz vidējas uguns (lai nesāk degt).
  2. Pievieno sīpolu un cepina apmēram 3 minūtes kamēr viegli zeltains.
  3. Pievino ķiploku un cep vēl minūti.
  4. Iemaisa tomātus vai tomātu sulu un baziliku un cep vēl apmēram 2 minūtes.
  5. Iemaisa bulguru pārliecinoties ka tas ir labi nosegts ar šķidro masu
  6. Iemaisa buljonu, nogriezh lēnu uguni un reizēm apmaisot cep vēl 5 minūtes zem vāka.
  7. Pievieno tomātu pastu, medu sāli, piparus un kajēnas piparus.
  8. Turpina cept līdz bulgurs ir mīksts un šķidrums sasūcies tajā. Apmēram 25 minūtes. Ja pietrūkst šķidruma tad to var papildināt ar karstu ūdeni.
  9. Nogriež uguni un ļauj savilkties apmēram 10 minūtes.
    Pasniedzot pievieno svaigus pētersīļus.

    Lai labi garso!
    Nogriež uguni un ļauj savilkties apmēram 10 minūtes.
Pasnie...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas