Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepts lasis ar puraviem, saldā krējuma mērcē

2009. gada 5. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Lasis ir sulīgs un gards. Atkarībā no pievienoto piparu daudzuma var variēt - maigāku vai pikantāku. Attiecīgi mainīsies arī saldā krējuma mērces pikantums.
Pagatavošana
35 min
1. Sagriež zivi vidēji lielos gabaliņos un ierīvē ar piparu, sāls un garšvielu maisījumu, atstāj mazliet atpūsties.
2. Uzkarsētā pannā laša gabaliņus mazliet apcep (nav vēlams izmantot daudz taukvielu, lai zivs ar tām nepiesūktos. Ja ir laba panna, tad taukvielas var neizmantot vispār).
3. Sagriež puravu un viegli apcep uz pannas - tā, lai nomainās purava krāsa. Kārto karstumizturīgā traukā.
4. Zivs gabaliņus liek virs puraviem.
5. Sasmalcina dilles, pārkaisa pāri lasim un pārlej visu ar saldo krējumu. Liek uzkarsētā krāsnī un sutina ~15 min.
Pasniedz ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem un puravu salātiem (atlikušo puravu zaļo daļu sagriež ripiņās, pievieno sāli un skābo krējumu).

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu