Kartupeļu-puravu zupa ar lasi

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 2 -3 kartupeļi
  • 2 puravi
  • 1 sīpols
  • 0.5 l buljona
  • 50 g kūpināta laša
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles

Pagatavošana

25 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  2. Sagriež puravus ~ 0,5 cm biezos gredzenos
  3. Sasmalcina sīpolu
  4. Katliņā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, pievieno sagrieztos kartupeļus un puravus, nedaudz apcep
  5. Pārlej ar buljonu un vāra uz mazas uguns 15 min.
  6. Ar karoti izņem pāris gabaliņus kartupeļu un puravu, pārējo zupu sajauc ar mikseri līdz veidojas krēmveida konsistence.
  7. Ieliek atpakaļ zupā iepriekš izņemtos kartupeļu un purava gabaliņus, liek uz uguns, uzkarsē, pievieno sāli, piparus.
  8. Gatavu lej šķīvī, pievieno strēmelītēs sagrieztu kūpinātu lasi, pārkaisa ar dillēm.
  9. Ja vēlas, var pievienot mazliet krējuma.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi