Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Kartupeļu-puravu zupa ar lasi

Kartupeļu-puravu zupa ar lasi

FOTO: Gunta

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 2 -3 kartupeļi
  • 2 puravi
  • 1 sīpols
  • 0.5 l buljona
  • 50 g kūpināta laša
  • Eļļa
  • Sāls
  • Pipari
  • Dilles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos.
  2. Sagriež puravus ~ 0,5 cm biezos gredzenos
  3. Sasmalcina sīpolu
  4. Katliņā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, pievieno sagrieztos kartupeļus un puravus, nedaudz apcep
  5. Pārlej ar buljonu un vāra uz mazas uguns 15 min.
  6. Ar karoti izņem pāris gabaliņus kartupeļu un puravu, pārējo zupu sajauc ar mikseri līdz veidojas krēmveida konsistence.
  7. Ieliek atpakaļ zupā iepriekš izņemtos kartupeļu un purava gabaliņus, liek uz uguns, uzkarsē, pievieno sāli, piparus.
  8. Gatavu lej šķīvī, pievieno strēmelītēs sagrieztu kūpinātu lasi, pārkaisa ar dillēm.
  9. Ja vēlas, var pievienot mazliet krējuma.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas