Sakultas olas un cukuru kausē uz lēnas uguns. Tad pievieno sviestu, silda.
Kamēr kūst sviests, sadrupina cepumus un sagriež marmelādi mazos gabaliņos. Izkausētajai masai pievienos kakao, pēc tam cepumus un marmelādi. Kārtīgi samaisa. Masai jābūt biezai, ja tā nav, tad jāpievieno vēl cepumi.
Masu liek uz folijas un tinot veido desu. Var sadalīt uz pusēm un izveidot divas desas, tad aizņems mazāk vietas.
Satīto rullīti liek ledusskapī un atstāj uz vairākām stundām (es atstāju uz nakti). Pasniedz sagrieztu šķēlītēs pie kafijas vai tējas.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
2 paciņas Selgas cepumu
2 olas
150 g sviesta
1 glāze cukura
1 /2 glāze kakao
100 g marmelādes, ja vēlās
-->
Pagatavošana
20 min.20 min.
Sakultas olas un cukuru kausē uz lēnas uguns. Tad pievieno sviestu, silda.
Kamēr kūst sviests, sadrupina cepumus un sagriež marmelādi mazos gabaliņos. Izkausētajai masai pievienos kakao, pēc tam cepumus un marmelādi. Kārtīgi samaisa. Masai jābūt biezai, ja tā nav, tad jāpievieno vēl cepumi.
Masu liek uz folijas un tinot veido desu. Var sadalīt uz pusēm un izveidot divas desas, tad aizņems mazāk vietas.
Satīto rullīti liek ledusskapī un atstāj uz vairākām stundām (es atstāju uz nakti). Pasniedz sagrieztu šķēlītēs pie kafijas vai tējas.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Ineta Buiķe2018. gada 18. novembris 08:17
Ļoti garda desa. Folijā neieteiktu likt massu. Kad tā sasala visa ģimene mocījāmies, lai jau gatavo massu atbrīvotu no pielipušā folija
Janis Blahins2017. gada 26. decembris 14:15
1) šī recepte sāk tā īsteni garšīga palikt apmēram pēc nedēļām divām ledusskapī, tāpēc runāt par 1 olu ir asurdi. To jāgatavo apmēram spainis, lai pietiek vairākiem mēnešiem
2) šī recepte pazaudējusi pašu galveno ingredientu, bet kura garša ir vnk pliekana. Uz spaini ar gatavo masu jāpievieno apmēram 1 pudele laba konjaka, vai vismaz pārtikas spirta (p«edējā gadījumā proporcionāl mazāk, protams, ja vien mērķis nav viesus padzert zem galda). Faktiskā alkohola doza vienā porcijā, teiksim glāzē ruletes, ir absolūti nekaitīga, mazāk par tējkaroti, bet garša ir kā diena un nakts.
3) Vēl cits ārkārtīgi svarīgs ingredients, trūkst - rozīnes un rieksti. Rozīnes vajag daudz, ieteicams arī nedaudz žāv plūmes (saplucinātas), banānus ar mēru, un ļoti daudz riekstu. Labākie ir grieķu `smadzenītes`, taču der arī lazdu. Zemesrieksti ir mazāk noderīgi, taču nedaudz var arī tos. Der saulespuķu sēklas, atmizotas protams. Bez riekstiem ar garšu ir `tik sērīgi kā veikalā`.
4) masai nu nemaz nemaisa neliels daudzums puķukrējuma ar želatīnu. Citādi būs nežēlīgi cieta kā pazole. Taču pārdozēt nevajag, citādi būs par mīksu.
Monta Lesko 2016. gada 6. novembris 06:35
Ir okey... Ruma esenci var lietot normālos daudzumos. Garšas ziņā.. Ideāli
Pievienot komentāru
Jaunumi
Omāri, grezni kokteiļi un apzeltīta šokolāde: ieskaties, ar ko mielosies "Oskara" pasniegšanas ballītē
Daudzveidīgu sacepumu recepšu izlase - lai neapnīk gatavot!
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri