Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Forele savā sulā. (var izmantot arī jebkuru citu zivi.)

2009. gada 2. jūnijs
Foto: Valērija Lapiņa
Pagatavošana
25 min
1. Attīra foreli no lielajām asakām, kas palikušas filejā. Apkaisa ar sāls un cukura maisijumu (no visām pusēm), ar rokām to ierīvē filejā. Nogriež ap 30 cm lielu folija gabalu, to nelielā daudzumā apsmērē ar eļļu. Folija vidu izkārto foreli (ar ādiņu uz leju). (ietilpst 6-8 filejas gabali.) Apkaisa ar "Santa Maria" garšvielu. Folija stūrus ceļ uz augšu un nosedz zivi, pievienot nedaudz ūdens ( Uz katru gabalinju rēkjina 2 ēdamkarotes ūdens.) Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) uz 10 minutēm. (Ieteicams likt cepeškrāsnī pa vidu.).
2. Pēc 10 minūtēm izņem zivi no cepeškrāsns, atver foliju, uz katra gabaliņa uzber nedaudz sausās paprikas pulvera, katram gabaliņam uzpilina pa 2-3 pilieniem citrona sulas (Nekādā gadijumā neizmantojiet citrinskābi), uzkaisa nedaudz dilles. Aizver folliju un liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 - 10 minutēm (atkarīgs no filejas biezuma). Zivs sanāk mīksta un ar maigu garšu. Gatavu zivi bauda kopā ar dārzeņu salātiem.
3. P.S. - Tā kā cepeškrāsnis ir atšķirīgas (es izmantoju elekrisko), kad ieliek zivi otrreiz cepeškrāsnī to vajadzētu obligāti pēc 5 minutēm apskatīt, lai nesanāk pārcept, tas atkarīgs no zivs filejas biezuma.
Uz augšu