Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Ainas andersones ātrā zupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g maltas cūkgaļas
  • 3 burkāni
  • 1 vidēja selerijas sakne
  • 1 pētersīļa sakne
  • 500 g kartupeļu
  • 2 ēdk. sviesta
  • ¼ glāze rīsu
  • 2 nelieli skābi gurķi
  • ½ glāze skāba krējuma
  • 3 -4 pētersīļa zariņi
  • Sīpolloki pēc patikas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagatavo dārzeņus. Sagriez burkānus nelielos kubiņos. Selerijas un pētersīļa saknes sarīvē ar rupjo rīvi. Liec cepties burkānus uz sakarsētas pannas, kurā izkausētas 2 ēdamkarotes sviesta. Cep apmaisot 5-7 minūtes, kamēr burkāni pusmīksti.
  2. Sāc vārīt zupu. Katliņā ar aukstu ūdeni iedrupini malto gaļu un liec katliņu uz mērenas uguns. Rūpīgi noņem visas putas. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno apceptos burkānus, rīsus, sarīvētās selerijas un pētersīļa saknes. Pēc nepieciešamības atkārtoti noņem putas. Kamēr zupa vārās, sagriez kartupeļus nelielos salmiņos un pievieno zupai. Vāri uz vidējas uguns bez vāka vēl 10 minūtes.
  3. Pabeidz vārīt zupu un pasniedz. Skābu gurķi sagriez nelielos kubiņos un, kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai. Pieliec pēc garšas sāli un nedaudz sakapātus petersīļu zaļumus. Vāri līdz gatavībai vēl 3-5 minūtes. Zupu lej šķīvjos, pievieno skābu krējumu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļu zaļumiem un sasmalcinātiem lociņiem. Labi garšo kopā ar grauzdētiem rupjmaizes kubiņiem.
  4. Piezīme: - A.Andersones k-dze dzīvo Limbažu rajonā. Ja kāds viņu pazīst, lūdzu paziņojiet viņai, ka šī recepte ir te ievietota - Ainas k-dzei tas būs patīkami.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas