Ainas andersones ātrā zupa

Sastāvdaļas

  • 400 g maltas cūkgaļas
  • 3 burkāni
  • 1 vidēja selerijas sakne
  • 1 pētersīļa sakne
  • 500 g kartupeļu
  • 2 ēdk. sviesta
  • ¼ glāze rīsu
  • 2 nelieli skābi gurķi
  • ½ glāze skāba krējuma
  • 3 -4 pētersīļa zariņi
  • Sīpolloki pēc patikas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagatavo dārzeņus. Sagriez burkānus nelielos kubiņos. Selerijas un pētersīļa saknes sarīvē ar rupjo rīvi. Liec cepties burkānus uz sakarsētas pannas, kurā izkausētas 2 ēdamkarotes sviesta. Cep apmaisot 5-7 minūtes, kamēr burkāni pusmīksti.
  2. Sāc vārīt zupu. Katliņā ar aukstu ūdeni iedrupini malto gaļu un liec katliņu uz mērenas uguns. Rūpīgi noņem visas putas. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno apceptos burkānus, rīsus, sarīvētās selerijas un pētersīļa saknes. Pēc nepieciešamības atkārtoti noņem putas. Kamēr zupa vārās, sagriez kartupeļus nelielos salmiņos un pievieno zupai. Vāri uz vidējas uguns bez vāka vēl 10 minūtes.
  3. Pabeidz vārīt zupu un pasniedz. Skābu gurķi sagriez nelielos kubiņos un, kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai. Pieliec pēc garšas sāli un nedaudz sakapātus petersīļu zaļumus. Vāri līdz gatavībai vēl 3-5 minūtes. Zupu lej šķīvjos, pievieno skābu krējumu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļu zaļumiem un sasmalcinātiem lociņiem. Labi garšo kopā ar grauzdētiem rupjmaizes kubiņiem.
  4. Piezīme: - A.Andersones k-dze dzīvo Limbažu rajonā. Ja kāds viņu pazīst, lūdzu paziņojiet viņai, ka šī recepte ir te ievietota - Ainas k-dzei tas būs patīkami.

Komentāri

Janis 2011. gada 15. novembris 19:24
Es vel nesu pagatavojis bet izklausas garasigi
janis ziemelis 2010. gada 10. septembris 10:04
loti garsiga un atri pagatavojama

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas