Sākums > Receptes > Zupas

Ainas andersones ātrā zupa

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo dārzeņus. Sagriez burkānus nelielos kubiņos. Selerijas un pētersīļa saknes sarīvē ar rupjo rīvi. Liec cepties burkānus uz sakarsētas pannas, kurā izkausētas 2 ēdamkarotes sviesta. Cep apmaisot 5-7 minūtes, kamēr burkāni pusmīksti.
2. Sāc vārīt zupu. Katliņā ar aukstu ūdeni iedrupini malto gaļu un liec katliņu uz mērenas uguns. Rūpīgi noņem visas putas. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno apceptos burkānus, rīsus, sarīvētās selerijas un pētersīļa saknes. Pēc nepieciešamības atkārtoti noņem putas. Kamēr zupa vārās, sagriez kartupeļus nelielos salmiņos un pievieno zupai. Vāri uz vidējas uguns bez vāka vēl 10 minūtes.
3. Pabeidz vārīt zupu un pasniedz. Skābu gurķi sagriez nelielos kubiņos un, kad kartupeļi mīksti, pievieno zupai. Pieliec pēc garšas sāli un nedaudz sakapātus petersīļu zaļumus. Vāri līdz gatavībai vēl 3-5 minūtes. Zupu lej šķīvjos, pievieno skābu krējumu un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļu zaļumiem un sasmalcinātiem lociņiem. Labi garšo kopā ar grauzdētiem rupjmaizes kubiņiem.
4. Piezīme: - A.Andersones k-dze dzīvo Limbažu rajonā. Ja kāds viņu pazīst, lūdzu paziņojiet viņai, ka šī recepte ir te ievietota - Ainas k-dzei tas būs patīkami.
Uz augšu