Sākums > Receptes > Uzkodas

Pikantais “rafaelo

2005. gada 25. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo produktus. Cieti vārītas olas, mīkstu sieru (var izmantot Krievijas sieru – tam ir vairāki ražotāji un plašajā piedāvājumā var atrast pietiekoši mīkstu), ķiploka daiviņas un pusi no valrieksta kodoliem sarīvē uz smalkas rīves vienā traukā. Pievieno 1-2 ēdamkarotes majonēzes un rūpīgi samaisa. Masai jābūt viendabīgi mīkstai un viegli saviļājamai. Masa nedrīkst izplūst kā mīkla. Lēzenā traukā (šķīvī) uz smalkās rīves sarīvē saldētas krabju nūjiņas. Otru pusi valrieksta kodolu sasmalcina ar nazi nelielos gabalos.
2. Veido “Rafaelo”. Paņem nelielu piciņu siera/olu masas, pa vidu ieliec nelielu gabaliņu valrieksta un, viļājot sarīvētajās krabju nūjiņās, izveido bumbiņu. Gatavo bumbiņu liec lēzenā šķīvī. Un tā, kamēr visi “Rafaelo” gatavi. Šķīvi ar gatavajiem “Rafaelo” liec ledusskapī uz 2 stundām, lai atdziest.
Uz augšu