Liellopa aknu biezeņzupa

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopa aknu
  • 100 g žāvētas krūtiņas
  • 1 burkāns
  • 1 pētersīļa sakne
  • 1 sīpols
  • 1 glāze piena
  • 1 ēdk. miltu
  • 3 -4 zariņi pētersīļa
  • Sāls, melnie maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagatavo produktus. Liellopa aknas sagriez nelielos gabaliņos. Burkānu un pētersīļa sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves vai sagriez nelielos kubiciņos. Žāvēto krūtiņu sagriez mazos kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriez plānās pusripiņās. Pētersīļus smalki sagriez.
  2. Vāri zupu. Katliņā ar 1,5 litriem verdošu ūdeni ieliec sagrieztās aknas, burkānu un pētersīļa sakni un lai vārās uz neliela uguns bez vāka. Pēc vajadzības noņem visas putas. Pannā apcep sīki sagriezto krūtiņu, kad nedaudz jau iztecējuši tauki, pievieno sagrieztos sīpolus un sāli pēc garšas. Cep, kamēr sīpoli mīksti. Pēc tam pannas saturu ieliec katlā pie pārējiem produktiem.
  3. Pabeidz vārīt zupu. Kad akniņas ir vārījušās 15 minūtes (pa to laiku jau jābūt pievienotiem apceptajai krūtiņai ar sīpoliem), visu katliņa saturu sablenderē un katlu atkal liec vārīties uz neliela uguns. Nelielā trauciņā (piem. – kafijas tasītē) atšķaidi 1 ēdamkaroti miltu ar 3-4 ēdamkarotēm piena. Atlikušo pienu ielej katlā. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas un ļauj pavārīties 2 minūtes. Pievieno, nepārtraukti maisot, pienā izšķīdinātos miltus un vāri vēl 2 minūtes. Pievieno sasmalcinātos zaļos pētersīļus, strauji samaisi un izslēdz uguni. Zupa ir gatava.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi