Sākums > Receptes > Zupas

Liellopa aknu biezeņzupa

2005. gada 25. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
25 min
1. Sagatavo produktus. Liellopa aknas sagriez nelielos gabaliņos. Burkānu un pētersīļa sakni nomizo un sarīvē uz rupjās rīves vai sagriez nelielos kubiciņos. Žāvēto krūtiņu sagriez mazos kubiņos. Sīpolu nomizo un sagriez plānās pusripiņās. Pētersīļus smalki sagriez.
2. Vāri zupu. Katliņā ar 1,5 litriem verdošu ūdeni ieliec sagrieztās aknas, burkānu un pētersīļa sakni un lai vārās uz neliela uguns bez vāka. Pēc vajadzības noņem visas putas. Pannā apcep sīki sagriezto krūtiņu, kad nedaudz jau iztecējuši tauki, pievieno sagrieztos sīpolus un sāli pēc garšas. Cep, kamēr sīpoli mīksti. Pēc tam pannas saturu ieliec katlā pie pārējiem produktiem.
3. Pabeidz vārīt zupu. Kad akniņas ir vārījušās 15 minūtes (pa to laiku jau jābūt pievienotiem apceptajai krūtiņai ar sīpoliem), visu katliņa saturu sablenderē un katlu atkal liec vārīties uz neliela uguns. Nelielā trauciņā (piem. – kafijas tasītē) atšķaidi 1 ēdamkaroti miltu ar 3-4 ēdamkarotēm piena. Atlikušo pienu ielej katlā. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas un ļauj pavārīties 2 minūtes. Pievieno, nepārtraukti maisot, pienā izšķīdinātos miltus un vāri vēl 2 minūtes. Pievieno sasmalcinātos zaļos pētersīļus, strauji samaisi un izslēdz uguni. Zupa ir gatava.
Uz augšu