-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Bērnības kotletes
Sulīgas kotletes ar bērnības garšu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.5 kg maltās gaļas (vislabāk 1/3 cūkas, 1/3 liellopu un 1/3 jēra gaļas)
-
3 vidēji sīpoli
-
3 - 5 burkāni
-
1 klaips baltmaizes
-
3 olas
-
3 daiviņas ķiploka
-
250 - 300 g skābā krējuma
-
Garšvielas - sāls, melnie pipari, piparu maisījums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Maizi sagriež un liek izmērcēties siltā ūdenī.
-
Gaļu sajauc lielā katlā vai bļodā.
-
Sīpolus, burkānus samaļ blenderī smalkā putriņā. Var samalt arī gaļas mašīnā. Pievieno gaļai
-
Maizei nospiež lieko mitrumu un arī samaļ blenderī vai gaļas mašīnā. Pievieno gaļai. Visu samīca.
-
Olas iesit bļodā un sakuļ līdz baltām putām (nav obligāti). Pievieno gaļai.
-
Pievieno krējumu un garšvielas un visu samīa. Mīca līdz gaļa kļuvusi gaisīga.
-
Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 180 grādiem. Nav obligāti jāsakarsē līdz galam.
-
Cepešpannā ieklāj cepampapīru.
-
Veido kotletes un liek uz cepampannas.
-
Lai būtu vieglāk, blakus iesaku turēt bļodiņu ar siltu ūdeni, kur rokas iemērkt.
-
Kotletes cep 30 - 40 minūtes atkarībā no to lieluma.
-
No receptē minētā daudzuma iznāk aptuveni 50 gab kotlešu.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs