Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Klasiskā kūka "Pārsla"

Klasiskā kūka "Pārsla"

FOTO: Shutterstock.com

Konditoreju klaska - sulīgā kūka "Pārsla" ar biezpiena krēma pildījumu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 10 olas
  • 10 ēd. k. cukura
  • 10 ēd. k. augstākā labuma milti
  • Krēmam
  • 200 g biezpiena
  • 200 g saldā krējuma 35 %
  • 5 ēd. k. cukura
  • 1 šķipsna/s vaniļas cukura
  • Pārkaisīšanai
  • Kakao
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Olas, cukuru un vaniļas cukuru ar mikseri saputo stingrās putās, pa daļām pievino un iemaisa iepriekš izsijātus miltus.
  2. Lej mīklu uz kantainas pannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep aptuveni 200 grādos gaiši brūnu biskvītu.
  3. Kad biskvīts sāk kristies, tad ir gatavs. Izņem to no krāsns, un izgāž uz galda, lai atdziest. Noņem cepampapīru.

  4. Atdzisušu pārgiež uz pusēm, maliņas apgriež (tās saberž drumstalās), vidū un virsū smērē putukējumu ar biezpienu. To pagatavo, saputojot ar mikseri saldo krējumu kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, tad piemaisa ar mikseri biezpienu. Var izberzt biezpienu arī caur sietu, ja vēlas, lai nav tik graudains.

  5. Apsmērē arī kūkas maliņas ar krēmu un apber ar drumstalām. Virspusi pārkaisa ar kakao caur sietiņu.
  6. Griež kvadrātiņos un bauda. Ja vēlas, pirms pasniegšanas kūku var dekorēt ar putukrējumu.

    Labu apetīti!
    Griež kvadrātiņos un bauda. Ja vēlas, pirms pasniegšanas kūk...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cepta marinēta līdaka

Cepta marinēta līdaka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas