Borščs odesas gaumē

Sastāvdaļas

  • Svaiga biete (1 liela vai 2 mazas)
  • Burkāni- 2 gab
  • Puse vidēja kāposta
  • Liellopu gaļa (vēlams plecs ar kaulu 800g.)
  • Liels sīpols
  • Zaļumi (pētersīļi, dilles, kinza – ja iet pie sirds)
  • Ķiploki 3 daiviņas
  • Garšvielas- lauru lapas, pipari
  • Sāls sausās garšvielas: timiāns, rozmarīns, oregano – 1 tējkarote /ja pavisam nav nekā no šiem ārkārtas gadījumos var izmantot Vegetu
  • Galda etiķis 9% - 2 ēdamkarotes
  • Tomātu pasta 2 ēdamkarotes, Tabasko mērce (dažas piles)
  • Cukurs 1 ēd. karote
  • Sviests, olīveļļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Vāra buljonu no gaļas (kad puto, tad nolej visu šķidrumu, gaļu nomazgā un liek vārīties ūdenī no jauna, buljons jāvāra ilgi un uz lēnas uguns, tad tas būs dzidrs).
  2. Pa to laiku, kamēr buljons vāras sarīvē svaigu bieti un apcep sviestā 5min., tad aizver ar vāku un sautē vēl 10min. Sīpolus sagriež, burkānus sarīvē un kopā citā pannā apcep olīveļļā, cepšanas beigās, kad sīpoli ir nedaudz zeltaini pievieno tomātu pastu un 1 ēdamkaroti cukura, ļauj cukuram izkust, tad noņem no plīts.
  3. Kad buljons ir gatavs, tad tajā pievieno divas lauru lapas, nemaltus melnos piparus, aromatizētos piparus, sagrieztu salmiņos kāpostu un saldo papriku sagrieztu strēmelēs. Vāra 15 min., tad katlā pievieno abu pannu sastāvu – sautētas bietes un burkānu – sīpolu maisījumu.
  4. To visu maisot, pievieno sāli pēc garšas, 9% galda etiķi, izspiestu ķiploku, Tabasko mērci – daudzums atkarīgs no tā cik asu gribās boršču. Visai masai ļauj pasautēties vēl 15-20 min.
  5. Visgaršīgāk ja borščam ļauj nedaudz pastāvēt un ievilkties. Pasniedz boršču dziļā šķīvī uzliekot karoti skāba krējuma un uzberot zaļumus.

Komentāri

jānis 2012. gada 17. oktobris 12:53
brīnišķīgi, bet var pievienot kubiņos sagrieztu kartupeli (1. lielu, vai 2 viduvējus)
jānis 2012. gada 17. oktobris 12:51
brīnišķīgi, bet var pievienot kubiņos sagrieztu kartupeli (1. lielu, vai 2 viduvējus)
Andis Cinis 2012. gada 14. janvāris 15:55
Recepte laba, viegli pagatavojama. Rezultāts - labs. Var padalīties, ka etiķa vietā var lietot citronu sulu, ko piespiež zupai tieši pirms ēšanas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi