Sākums > Receptes > Zupas

Borščs Odesas gaumē

2008. gada 25. novembris
Foto: Eva Agafonova
Visgaršīgāk, ja borščam ļauj nedaudz pastāvēt un ievilkties. Pasniedz boršču dziļā šķīvī uzliekot karoti skāba krējuma un uzberot zaļumus.
Pagatavošana
120 min
1. Vāra buljonu no gaļas (kad puto, tad nolej visu šķidrumu, gaļu nomazgā un liek vārīties ūdenī no jauna, buljons jāvāra ilgi un uz lēnas uguns, tad tas būs dzidrs).
2. Pa to laiku, kamēr buljons vāras sarīvē svaigu bieti un apcep sviestā 5min., tad aizver ar vāku un sautē vēl 10min. Sīpolus sagriež, burkānus sarīvē un kopā citā pannā apcep olīveļļā, cepšanas beigās, kad sīpoli ir nedaudz zeltaini pievieno tomātu pastu un 1 ēdamkaroti cukura, ļauj cukuram izkust, tad noņem no plīts.
3. Kad buljons ir gatavs, tad tajā pievieno divas lauru lapas, nemaltus melnos piparus, aromatizētos piparus, sagrieztu salmiņos kāpostu. Vāra 15 min., tad katlā pievieno abu pannu sastāvu – sautētas bietes un burkānu – sīpolu maisījumu.
4. To visu maisot, pievieno sāli pēc garšas, 9% galda etiķi, izspiestu ķiploku – daudzums atkarīgs no tā, cik asu gribās boršču. Visai masai ļauj pasautēties vēl 15-20 min.
5. Visgaršīgāk, ja borščam ļauj nedaudz pastāvēt un ievilkties. Pasniedz boršču dziļā šķīvī uzliekot karoti skāba krējuma un uzberot zaļumus.

Labu apetīti!
Foto: Eva Agafonova
Uz augšu