Cepta forele rīvmaizē

Cepta forele rīvmaizē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 500 g foreles
  • 300 ml baltvīna
  • 1 selērijas kāts
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • Jūras sāls
  • Smaržīgie pipari
  • 1 l ūdens
  • 1 ola
  • Mājās gatavota rīvmaize

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagriež palielos gabalos burkānus, selerijas kātu, sīpolu, kārto to visu katlā pievieno baltvīnu, ūdeni, smaržīgos piparus, gabalos sagrieztu foreli, sāli un vāra, līdz zivs ir pusvārīta (šis process aizņem kādas 3-5 minūtes, ne vairāk).
  2. Rīvmaizi labāk pagatavot pašiem: ņem nedaudz apkaltušu baltmaizi, liek blenderī un sasmalcina, masai pieliek klāt nedaudz majorānu, timiānu un raudeni.
  3. Kad zivs ir pusvārīta, to ar šūmkaroti izmanīgi izvelk laukā, apviļā sakultā olā un rīvmaizē un cep sakarsētā pannā burtiski 1-2 minūtes katru zivs pusīti.

    Labu apetīti!
    Kad zivs ir pusvārīta, to ar šūmkaroti izmanīgi izvelk laukā...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi