Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta gaļa pētersīļu mērcē

Cepta gaļa pētersīļu mērcē

FOTO: Inga

Šis ēdiens ir viens no mīļākajiem dāņu ēdieniem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 20 šķēlītes cauraugušas cūkgaļas krūtiņas
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 2 dl piena
  • 2 dl dārzeņu buljona
  • 1 dl piena, sajaukta ar 4 ēd. k. miltu
  • 2 ēd. k. saldā krējuma (18%)
  • 1 pušķītis pētersīļu
  • Kartupelis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Ieziež gaļu ar eļļu, ieliek cepampannā un pārber ar sāli un pipariem, liek cepties 190°C karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Pēc 35 minūtēm izņem gaļu un nolej liekos taukus. Cep gaļu cepeškrāsnī vēl 10 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
  2. Mērce: uzsilda pienu un buljonu, piejauc pienu ar miltiem. Kad mērce nedaudz sabiezējusi, piejauc saldo krējumu un smalki sagrieztus pētersīļus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  3. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni un marinētu biešu šķēlītēm.
  4. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA