Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta gaļa pētersīļu mērcē

2008. gada 20. oktobris
Foto: Inga
Šis ēdiens ir viens no mīļākajiem dāņu ēdieniem.
Pagatavošana
50 min
1. Ieziež gaļu ar eļļu, ieliek cepampannā un pārber ar sāli un pipariem, liek cepties 190°C karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Pēc 35 minūtēm izņem gaļu un nolej liekos taukus. Cep gaļu cepeškrāsnī vēl 10 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga.
2. Mērce: uzsilda pienu un buljonu, piejauc pienu ar miltiem. Kad mērce nedaudz sabiezējusi, piejauc saldo krējumu un smalki sagrieztus pētersīļus, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni un marinētu biešu šķēlītēm.
4. Labu apetīti!
Uz augšu