Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Dzērveņu - ābolu zaptīte

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g dzērveņu
  • 1 kg āboli (saldi, cieti)
  • 200 g želejcukurs
  • 600 g parasts cukurs
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • Kanēlis u.c garšvielas pēc garšas un patikas
  • 1 glāze ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Dzērvenes liek katliņā apleij tuc ar ūdeni. Uzvāra un pavāra 5min uz lēnas uguntiņas. Saspaida ogas un nospiež sietā sulu (pabiezu).
  2. Ābolis nomizo izņem serdi un sagriež plānās šķēlēs.
  3. Ābolus un dzērveņu sulu liek katlā un aplej ar glāzi ūdens. Vāra uz lēnas uguns apmēram 15 minūtes.
  4. Tad pievieno visu cukuru, vaniļas cukuru un garšvielas un ļoti bieži maisot vāra apmēram 30 min. Zaptītei ātri patīk pierauties pie katla.
  5. Karstu pilda burkās un aizvāko. Var ar parastu skrūvējamu vai pievalcējamo vāciņu.
  6. No šī produktu daudzuma sanāk 2 puslitra burciņas! :)
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas