Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Paldies, par recepti Receptes.lv lietotājam! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Buljonam
  • 1 neliels sīpols
  • Nedaudz puravs
  • 1 neliels burkāns
  • 3 kartupeļi
  • 1 lauru lapa
  • 1 smaržīgais pipars (vesels)
  • 2 melnie pipari (veseli)
  • Frikadelēm
  • 300 gr malta liellopa (teļa) gaļa
  • Sāls
  • Maltie pipari
  • pusglāze rīvmaize (vai mazāk)
  • 1 ola
  • Piedevas
  • Tomāts
  • Zaļumi
  • Skābs krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo malto gaļu: gaļai pievieno olu, sāli, maltos piparus, rīvmaizi (nedaudz arī ūdeni, ja nepieciešams). Visu samīca. Veido viendabīgu masu.
  2. Uzvāra katlā ūdeni, pievieno sāli, lauru lapu un veselos piparus. Liek klāt smalki sagrieztus sīpolus, puravus un rupjāk sagrieztu burkānu. Vāra līdz gatavi.
  3. Liek klāt frikadeles. (Ņem kreisajā saujā gaļu un, spiežot to caur rādītājpirkstu un īkšķi, veido nepieciešamā lieluma frikadeles. Ar labo roku noņem frikadeli un gremdē zupā.)
  4. Pavāra pāris minūtes un ber klāt kubiņos sagrieztus kartupeļus. Vāra līdz kartupeļi mīksti.
  5. Pasniegšana: ar skābo krējumu, zaļumiem un kubiņos sagrieztu tomātu. Tomāts labi atsvaidzina zupu. Man garšo.
  6. Zupu ir ļoti viegli samīcīt ar dakšiņu, līdz ar to tā ir piemērota arī bērnam līdz gada vecumam.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas