Franku sīpolkūka

Sastāvdaļas

  • MĪKLAI
  • 500 g miltu
  • 1 tēlk., sāls
  • 20 g svaiga rauga
  • 250 ml remdena piena
  • 60 g sviesta
  • 3 olas
  • PILDĪJUMAM
  • 1 kg sīpolu
  • 200 g caurauguša speķa
  • 250 g skāba krējuma
  • 2 tējk., ķimeņu
  • 2 tējk., melno malto piparu
  • 1 tējk., sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. MĪKLA
  2. Bļodā samaisa miltus ar sāli, pēc tam pievieno olas. Vidū izveido iedobīti, kur iedrupina svaigu raugu un pielej pienu. Visu labi samaisa
  3. Sviestu izkausē un pievieno mīklai.
  4. Mīklu atstāj uzrūgt 1 stundu
  5. PILDĪJUMS
  6. Sīpolus nomizo un sagiriež vidēji smalki.
  7. Speķi sagriež un apcep līdz tas kļūst caurspīdīgs un tad pievieno sīpolus. Cep līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un ļauj atdzist.
  8. Bļodā samaisa krējumu ar ķimenēm, sāli un pipariem, kam pievieno sīpolu-speķa maisījumu un visu kārtīgi samaisa.
  9. Mīklu izrullē un liek ietaukotā plātī. Klāj virsū sīpolu - speķa masu un cepeškrāsnī, kas sakarsusi līdz 200 grādiem cep 35-40 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi