Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Apcepti kartupelīši

2008. gada 26. augusts
Foto: Laura Šmite
Pagatavošana
60 min
1. Nepieciešamie trauki - cepeškrāsns plāts, panna, vidēji liels katls, ass nazis, dēlis.
2. Ieslēdz cepeškrāsni un noregulē uz 200 grādiem.
3. Kartupeļus nomizo (ja tie ir jaunie kartupeļi, tad var gatavot ar mizu), pārgriež uz pusēm un sasķēlē.
4. Sīpolu notīra, sagriež uz pusēm un sašķēlē pusaplīšos.
5. Liek katlā kartupeļus un virs kartupeļiem atdala sīpolu pusaplīšus pa strēmelītēm.
6. Liek klāt garšvielas un ar roku samaisa līdz kartupeļi un sīpoli ir izdalījuši sulu. šo sulu pēc tam var pieliet klāt cepešpannā.
7. Labi sakarsē pannu (pārbaudīt var uzlejot sauju ūdens - ja ūdens sadalās mazās apaļās pilītēs un "skrien" pa pannu, tad panna ir ļoti sakarsēta).
8. Lej eļļu vai izkausē cūku taukus un tad liek apcepties kartupeļus ar sīpoliem. Cep 10 - 15 minūtes.
9. Pārliek pannas saturu cepešpannā ar tām pašām taukvielām un cepeškrāsnī iekšā.
10. Cep vēl 20 - 25 min.
11. Labu apetīti
Uz augšu