-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Marinēti gurķi ar dillēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.5 kg svaigu gurķu
-
3 daiviņa/s ķiploku
-
50 g svaigas dilles
-
3 ēd. k. sāls
-
3 ēd. k. cukura
-
3 ēd. k. esences
-
1.5 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Gurķu marinēšanai nepieciešama 3 litru burka.
-
Gurķus nomazgā aukstā ūdeni, nogriež gurķiem galiņus.
-
-
Nomazgā dilles, sagriež 5 cm garas.
-
Sapilda burkā gurķus, pamīšu liekot dilles, pieliek veselas ķiploku daiviņas.
-
Marinādei: katlā ielej 1,5 l ūdens, kad sāk vārīties pieliek 3.ēd.k. cukura, 3.ēd.k. sāls, pavāra 1 min.
-
Burkā ielej 3.ēd.k. esences, tad uzlej marinādi.
-
Burku aizvāko, apgāž otrādi un tur 30 min., tad apgāž atpakaļ.
Burku tikai otrā dienā novieto vēsā pagrabā, pieliekamajā, ledusskapī.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs