Sākums > Receptes > Salāti

Krabju salāti ar ķīnas kāpostu

2008. gada 21. augusts
Foto: Baiba
Pagatavošana
20 min
1. Krabju nūjiņas sagriež tik smalki, cik pašiem tīk, es griežu nūjiņu gareniski uz pusēm un tad apmēram 0,05 cm biezas ripiņās.
2. Sagriež vai sarīvē ķīnas kāpostu arī tik smalki, cik pašiem tīk.
3. Tomātus sagriež kā parastiem salātiem, vislabāk iesaku tos mazos tomātinus, tad tie vienkārši pārgriežami četrās daļās un viss.
4. Gurģi arī sagriež tik biezās, plānās daļinās, kā pašiem patīk, es griežu kā parastiem tomātu gurķu salātiem.
5. Sīpols nomizots, protams, var tik sasmalcināts virtuves kombainā.
6. Visas sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno sāli. Pēc salātu izskata var pateikt, ja kaut kas ir pievienots par maz,tad nu ir iespēja vēl pievienot to, kas trūkst.
7. Pieliek majonēzi, apmaisa un salāti gatavi!
8. Piebildīšu, ka salāti ilgi nevar gaidīt ciemiņus, majonēze veicinās sulas izdalīšanos no dārzeņiem, un salāti atsulosies, veidojot bļodas apakšā bagātīgu sulas daudzumu.
9. Ēdami jau protams ir tāpat, bet , ja gaidāmi ciemiņi, majonēzi pievienojiet tad, kad visi jau sanākuši un bļoda tik jāuzliek uz galda! :)
10. Ceru, ka garšos un viss izdosies!
Uz augšu