Borščs pēc senas Maskavas receptes

4 1
Borščs pēc senas Maskavas receptes
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 300 g liellopu gaļas
  • 300 g biešu
  • 400 g kāpostu
  • 100 g burkānu
  • 400 g caur sietu izspiestu tomātu
  • Dilles
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Augu eļļa
  • Vidēji liels citrons
  • Sāls
  • Cukurs
  • Melnie pipari
  • Lauru lapa

Pagatavošana

90 min.
  1. Katliņā, kurā vēlas zupu, liek vārīties gaļu. Kad tā sākusi vārīties, kārtīgi noputo tik reizes, cik nepieciešams, lai buljons nav duļķains. Vāra līdz gaļa gatava, tad ņem ārā to no katliņa.
  2. Verdošā gaļas buljonā ieber salmiņos sarīvētus kāpostus un vāra, līdz tie ir mazliet kraukšķīgi, pievieno biešu masu, sāli, piparus un citronu pēc garšas.
  3. Tiklīdz buljons ar kāpostiem un biešu masu uzvārījies, to tūdaļ noņem no uguns, pievieno sakapātus ķiplokus un lauru lapas. Tam visam jāļauj iestāvēties ne mazāk kā 30 min. un tad jāpagaršo vai jau labs. Borščs jāpasniedz ar krējumu, zaļumiem un gaļu, kas pirms dārzeņu pievienošanas izņemta no buljona.

    Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Žanis Grandavs 25. janvāris 01:35
Man tie svešie vārdiņi "soļanka", "borščs" un "šči" izraisa smīnu, jo atceros kopš bērnības, kā mana vecā mamma, viņa bija vēl muižu laiku sieva, šīs pašas zupiņas sauca par dārzeņu zupu, biešu zupu un skābu kāpostu zupu. Turpat vai ik viena zupa sākas no gaļas vārīšanas, tad to izņem un tālāk top pati zupa, kuru pēc tam nogatavina un pasniedz ar gaļu, krējumu, zaļumiem utt. Kāpēc jāmuļķojas un jāķēmo mūsu latviešu valoda pat virtuves lietās!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas