1. Katliņā, kurā vēlas zupu, liek vārīties gaļu. Kad tā sākusi vārīties, kārtīgi noputo tik reizes, cik nepieciešams, lai buljons nav duļķains. Vāra līdz gaļa gatava, tad ņem ārā to no katliņa.
2. Verdošā gaļas buljonā ieber salmiņos sarīvētus kāpostus un burkānus un vāra, līdz tie ir mazliet kraukšķīgi, pievieno bietes, tomātus, sāli, piparus un citronu pēc garšas.
3. Tiklīdz buljons ar kāpostiem un biešu masu uzvārījies, to tūdaļ noņem no uguns, pievieno sakapātus ķiplokus un lauru lapas. Tam visam jāļauj iestāvēties ne mazāk kā 30 min. un tad jāpagaršo vai jau labs. Borščs jāpasniedz ar krējumu, zaļumiem un gaļu, kas pirms dārzeņu pievienošanas izņemta no buljona.