Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
48
Jaunākie Vecākie
s
solveiga
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
sorry,
atradu visus komentārus
Paldies. Lai Jums veicas !
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
s
solveiga
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labdien,
diemžēl nesaprotu to *4. Lūdzu paskaidrojiet.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Kristaps
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
tad sanak ka no akuma sajauc visas satvdalas un tad pieliek ieraugu un samica,ja?

Ieraugu taisiju no jauna un sodien ir 4 diena, vakar pedejo reizi baroju,tad sanak ka uz vakaru varu cept,ja?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ieraugu liek apmēram 1/4 daļu no mīklas kopējā apjoma. Jāraudzē, līdz mīkla dubultojas. Ilgums var būt atkarīgs no dažādiem faktoriem: cik silts telpā, cik spēcīgs sanācis ieraugs, cik labas kvalitātes milti utt. Ziemā tas var būt apm. 4 stundas.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Kristaps
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es cepšu pirmo reizi. cik daudz ieraugs ir jāliek klāt mīklai? un cik ilgi mīkla jaraudzē?

Paldies.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gatis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Man atnācis e-mail ar šo jautājumu, un pat varu atbildēt. Sākumā 100 ml ūdens + 100 g miltu, pēc 24 h pievieno atkal 100 g miltu un 100 ml ūdens. Sākumā liksies, ka tur jau nu noteikti nekas nerūgs un nekas tur nasanāks ;-)) Bet vēlāk redzēsi, ka viss ir čikiniekā!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
k
karlis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveiki, gribeju pavaicat , ka saprast to 100g *4 rudzu miltu
100 ml *4 ūdens ? Un kad japievieno tie milti sakumaa un pec 24 h cik daudz japievieno sakuma un pec 24h ?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sākumā ieraugu gatavo kādas 4 dienas. Kad piebaro - pietiek ar apm. 4-5 stundām, vai arī var atstāt uz nakti.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gilgijs
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
cik tad ilgi sanāk ieraugu gatavot!?:)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Jā, tāds daudzums ir o.k. Ja godīgi - es jau sen vairs nesveru un nemēru ieraugu - ņemu uz "aci" , tā, lai ieraugs ir apmēram 1/4-1/5 no mīklas masas.
Lai labi rūgst!:)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
E
Evucis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
sveiki, veselīgās maizes cepēji.
paldies par komentāriem un pieredzi, arī es pievienojos ierauga gatavošanai un maizītes cepšanai.
lūgšu palīdzību, bijām izbraukuši un kādu laiku ieraugam bija jāpadzīvojas pa ledusskapi, kur viņš izskatās, ka jutās labi, tagad, ieraugu atdzīvināju un - neatceros cik maizīti iemīcot jāpievieno ierauga masa, varētu būt 350gr?
jauku dienu jums visiem un pilnus puncīšus ar veselīgu ēdienu.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Gachux pareizi komentēja - ieraugu gatavojam pakāpeniski. Ar vienreizēju piebarošanu pietiek, kad ieraugs ir jau gatavs un pirmā porcija izlietota maizei un tiek piebarots atstātais " sēklas " ieraugs.
lai veicas!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gachux
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Atbildu autores vietā, jo pats visam izgāju tieši tāpat cauri. Vispirms 100 g miltu + ūdens, pēc 24 stundām pievieno 100 g miltu + ūdens, vēl pēc 24 h atkal un vēl pēc 24 h atkal. Pašā sākumā man iznāca tāda pika, kas galīgi pēc ierauga neizskatījās, bet ar katru reizi tur tas viss paliks šķidrāks un ar aizvien skābenāku aromātu. Arī krāsa mainīsies bikucīti ;-)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
m
mārtiņš
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
sveiki, pieredze maizes cepšanā nav nekāda dižā, tādēļ nedaudz nesapratu to par ieraugu. vai vispirms sajauc 100g miltu/ūdens un tā ik pa 24h piejauc klāt vēl tik pat četras reizes, vai visus 400g miltu/ūdens uzreiz jauc kopā?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gatis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Paldies, Ramona! Un pirmais komentārs par to karsto ūdeni nav vērā ņemams, jo ar aukstu ūdeni ieraugs sanāk vienkārši brīnišķīgi! ;-p
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
:) Nē, nē, ieliekot ledusskapī ieraugu glabājam bez bažām līdz nākošajai reizei, kad gribam cept maizi. Tad arī piebarojam un liekam klāt mīklai, " sēklai" atstājam atkal nedaudz, ko glabājam ledusskapī. Es cepu dažreiz divreiz nedēļā, dažreiz reizi nedēļā,vasarā dažreiz sanāk vēl retāk, jo mazāk ēdam maizi. Un, jo vecāks ieraugs, t.i, jo ilgāks laiks pagājis kopš sāka veidot ieraugu, jo tas ir spēcīgāks. Tagad man ir gadu vecs ieraugs, ko iesāku pēc pagājušā gada atvaļinājuma. Pagājušo gadu sanāca būt 2 mēnešu komandējumā, tad aizbraucot izcepu visu ieraugu un pēc tam audzēju no jauna.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gachux
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Klau, bet kad ieliek ieraugu ledusskapī,mytad taču vairs skābāks nepaliks? ;-)) Ja man tagad katru dienu būs šitā padarīšana jāpiebaro un katru dienu jācep maize, varēšu tirgot uz stūra!!! ;-))))))
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ar to skābumu ir tā .... kā ar bitēm.. nedaudz:) Katram pašam jāuzķer laiks, cik ilgi raudzēt ieraugu un mīklu. Dažreiz man sanāk maize skābāķa, kā ierasts, ja laika trūkuma dēļ atstāju raudzēties, pati izeju no mājas un atgriezties sanāk vēlāk nekā plānots, tad maize sanāk o.k. tikai garšas nianses mainās.
Ja ieraugs raudzējas nedaudz par ilgu - attiecīgi mīkla var sanākt skābāka. Nākošajā reizē taisīsiet ieraugu droši vien ar atjaunošanas/īso variantu, kad piebaro ieraugu un raudzē apm.4 stundas. Tad arī skābums nebūs pārmērīgs. Tagad vasarā arī raudzēšanas laiki saīsinās, jo visi procesi notiek ātrāk. T.i., arī raudzējot mīklu vairāk skatieties nevis uz pulksteni, bet gan, vai mīkla jau pacēlusies.
Veiksmi.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gatis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Nu, tā arī pats izdomāju beidzot! Skābējas man tā padarīšana!!! ;-)) Noteikti došu ziņu, kā sanāca maizīte! Starp citu, arī esmu tulkotājs, Ramona ;-)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Tas nozīmē četras reizes. :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Tas nozīmē četras reizes. :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gatis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveiki! Ko receptē nozīmē *4 pie ierauga sastāvdaļām?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveika, Viola!
jauki, ka kādreiz kāds pabiksta, bet...
Maizi cepu, arī gatavoju citas lietas, bet ar rakstīšanu un darbošanos portālā ir tā - esmu savā pamatdarbā pašlaik tik noslogota, ka brīvais laiks hobijiem ir tikai nakts stundas, kuras arī daržreiz jāziedo darbam (tulkošanai). Protams, var teikt, ka tās ir atrunas, bet life is life...:)
Kad sanāks laika, ievietošu vēl kādu recepti.
Lai garšīgi dzīvojas!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Viola
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveiciens maizes cepējiem Jaunajā gadā! Ramona, šomēnes žurnāls "Garšīgs" publicēja manu vēstulīti, kurā lūdzu rakstīt par maizes cepšanu ar dabisko ieraugu. Es minēju(žurnālā gan neiekļuva) arī Jūsu recepti, no kuras par ieraugu vispār uzzināju.Lūk, cerams, parādīsies kādi interesanti rakstiņi nākotnē. Vai Jūs šinī portālā neesat veidojusi kādu grupu pašaudzētā ierauga cienītājiem? Kad publicēsiet kādu jaunu recepti?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es ieraugam arī ņemu rupjos rudzu miltus. Viss kārtībā.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Vita Kaive
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Gribeju veel pajautat vai tas nekas, ja ieraugam paņēmu rupjos rudzu miltus?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
k
karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Paldies! Vēl tomēr dažas neskaidrības. Vai mīklu pārliekot, apakšpuse paliek apakšā, augša augšā? Es apgriezu, un kaut arī virsu ar ūdeni centos nogludināt, sanāca ļoti grubuļaina - gan augšā, gan apakšā. Es,raudzējot, arī biju apkaisījusi ar miltiem, varbūt tas pie vainas? Kā darāt Jūs? Vai, samazinot mīklas daudzumu uz pusi, cepšanas laikam vajadzētu saīsināties? Man likās jocīgi, ka cepās tikpat ilgi un vienalga mazliet mitra iekšpusē palika, bet ārpusē cieta garoza...Atradu te pie radiem māla trauku ar vāku, bet tam tāds liels caurums sānos, varbūt tas pie vainas un varbūt temperatūra par zemu...Bet citādi tiešām labi uzpūtās. Nu nekas, gan jau vēl sanāks.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Aizmirsu piebilst, ka cepu elektriskajā plītī.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveika, Karla!
Ja mīkla kārtīgi izrūgusi, tad vairs nemīcu. ņemu ar sauju un lieku formā. Ar slapju roku nogludinu. Ja cepu Tupper formā ar vāku, tad neko neiegriežu, ja cepu keksa formā, tad ar mīklas lāpstiņu gareniski trijās vietās iebakstu gropes. Cepot ar vāku, temperatūru lieku 200 grādu (man ir gāzes plīts). Es cepu tāpat apm. 1 stundu 40-50 min.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
k
karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labvakar atkal,
sakiet, vai pirms likšanas formā, mīklu vairs nemīcat? Kādā veidā tad to ieliekat formā? Un vai virspusi kaut kā iegriežat?Un cepot ar vāku, kādai būtu jābūt temperatūrai un vai tad sanāk cept ilgāk nekā bez?
Paldies!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveika, Vita!
Ieraugam sākumā ņemam 100 g miltu un 100 ml ūdens. Nākošajā dienā pievienojam atkal 100/100 utt. Var ņemt arī rupjos kviešu miltus, ja nav rudzu, bet tad būs kviešu maize. Rupjie milti, vai Vollkorn varētu būt Reformhaus un tāda tipa veikalos. Piemēram Vācijā rupjos miltus piedāvā tagad arī parastie supermarkt. Lai veicas!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Vita Kaive
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labdien!
Es receptē tā īsti neizpratu miltu un ūdens daudzuma apjomu ieraugam, taču maizīti uzcept patiešām vēlētos, vēl tikai nezinu, vai šeit, Lihtenšteinā būs iespējams atrast rupjos rudzu miltus.. Vai varētum, lūdzu, to precizēt?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Vita Kaive
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labdien!
Es receptē tā īsti neizpratu miltu un ūdens daudzuma apjomu ieraugam, taču maizīti uzcept patiešām vēlētos, vēl tikai nezinu, vai šeit, Lihtenšteinā būs iespējams atrast rupjos rudzu miltus.. Vai varētum, lūdzu, to precizēt?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Vai, paldies par tādiem profesionāliem padomiem, cik labi, ka ir šāda iespēja pakonsultēties! Izpētīju jau, kas ir Römertopf, - tam būtu drīz jāpapildina mans trauku skapis, šeit, liekas, var mīklu raudzēt vairākas stundas bez raižu.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es cepu vai nu parastajā kēksa garenajā formā vai ar vāku Tupperware formā. Tajā es cepu ar vāku visu cepšanas laiku. Kondensāts, kas veidojas cepšanas laikā labi paceļ maizi uz augšu un vienlaicīgi neļauj garozai kļut cietai. Var cept arī speciālajās keramikas cepešu formās arvāku (Römertopf). Tikai tad jäaliek aukstā krāsnī. Es vienmēr ielieku cepeškrāsnī trauku ar ūdeni, lai būtu nepieciešamais mitrums. Elektriskajā var iesmidzināt ūdeni, kad ir uzkarsēts.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es cepu vai nu parastajā kēksa garenajā formā vai ar vāku Tupperware formā. Tajā es cepu ar vāku visu cepšanas laiku. Kondensāts, kas veidojas cepšanas laikā labi paceļ maizi uz augšu un vienlaicīgi neļauj garozai kļut cietai. Var cept arī speciālajās keramikas cepešu formās arvāku (Römertopf). Tikai tad jäaliek aukstā krāsnī. Es vienmēr ielieku cepeškrāsnī trauku ar ūdeni, lai būtu nepieciešamais mitrums. Elektriskajā var iesmidzināt ūdeni, kad ir uzkarsēts.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es cepu vai nu parastajā kēksa garenajā formā vai ar vāku Tupperware formā. Tajā es cepu ar vāku visu cepšanas laiku. Kondensāts, kas veidojas cepšanas laikā labi paceļ maizi uz augšu un vienlaicīgi neļauj garozai kļut cietai. Var cept arī speciālajās keramikas cepešu formās arvāku (Römertopf). Tikai tad jäaliek aukstā krāsnī. Es vienmēr ielieku cepeškrāsnī trauku ar ūdeni, lai būtu nepieciešamais mitrums. Elektriskajā var iesmidzināt ūdeni, kad ir uzkarsēts.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ahā, paldies! Būs jāizmēģina cept ar vāku - es cepu, pirmo pusstundu aplilekot ar foliju - tad tiešām garoza sanāk mīksta. Cik ilgi Jūs cepat ar vāku? Kāds materiāls ir vislabākais? Vai, rūgstot tieši formā, mīkla nekādi navar reaģēt ar metālu? Es pagaidām izmantoju kēksa formiņu ar teflona pārklājumu - nebiju domājusi, ka kādreiz cepšu maizi, bet tagad gan vajadzētu kādu piemērotu trauku iegādāties.Paldies, paldies, paldies par palīdzību!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sveika, Karla. Man prieks, ka Jums maizīte labi sanāk. Es formu iesmērēju ar sviestu. 'Ja cepu metāla formā, tad iekaisu arī klijas. Ja liek kļavu lapas,tāpat vēlams iekaisīt klijas. Dažreiz cepu Tupper cepeša formā ar vāku. Tad sanāk īpaši sulīga maize, bet garoza ir patīkami mīksta.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Paldies, cik labi! Šodien izcepu maizīti, viss kārtībā!! Ramona, vai Jūs formā liekat cepamo papīru? Es šoreiz pamēģināju pēc senlatviešu metodes, paklājot kļavu lapas, bet no izceptas maizītes tās nevar nokasīt labi nost. Nezin ,kā īsti ir ar tām lapām? Varbūt tās jāapkaisa ar miltiem? Bez cepampapīra, salīdzinot ar cepampapīrā ceptu, man likās, ka izveidojās cietāka garoza...Ceru, ka neapgrūtinu ar tik daudziem jautājumiem.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Viss ir kārtībā. tas ir normāli.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
l
la
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labvakar! Kopš 2 dienām esmu iemaisījusi jaunu ieraugu no rudzu miltiem, it kā smarža ir patīkami skābena, arī burbulīšu ir gana, vienīgi mani mulsina tas, ka milti mazliet mainījuši krāsu, tāda ruda nokrāsa. Vai tā varētu būt? Pie iepriekšējā ierauga, liekas, tā nebija. Paldies!!!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Varētu būt, ka mazliet par ilgu rūdzis. Tas nekas. Nākošajā reizē, kad atdzīvināsiet ieraugu, mazliet saīsināt laiku. Tāpēc jau 'mazliet jāseko līdz (kāda telpas temperatūra, kā ieraudziņš uzvedas), jo šāds ieraugs ir dzīvs un kā jau dzīva būtne vienmēr neuzvedas vienādi, kā to darītu robots.:) Veiksmi!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Karla
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Labdien! Ko darīt, ja ieraugs sākt ost pēc etiķa? Maizi izcepu tāpat, bet ar šādu ieraugu jāuzmanās, lai nepārskābtu ātri vien...
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
v
viola
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Pateicoties Tavai receptei, ko atradu delfos, jau kādu laiku esmu nopietni aizrāvusies ar brīnumaino radībiņu, dabisko ieraugu! Latviski maz informācijas, vāciski ir www.der-sauerteig.de, vesels portāls receptēm ar skābo ieruagu - maizei, kūkām, picām utt., tur ir arī izsmeļoša informācija par rauga iegūšanu un uzglabāšanu. Angliski - sourdough - www.youtube ir videoreceptes. Arī itāļu labākās ceptuves un picērijas, izrādās, cep tikai ar savvaļas raugiem, dažas lepojas pat ar 200 gadu vecu "lievito madre". Jā, ieraudziņš ir mūžīgs ( atliek tikai to pabarot un pareizi uzglabāt)!!Ar laiku tas kļūst tikai kvalitatīvāks un tas ir arī ļoti veselīgs.Manam jaunajam ģimenes loceklim pagaidām tikai 2 mēnesīši, hihi!Paldies Tev, Ramona!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
ramona
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Paldies Viola par pozitīvo komentāru. nezinu, kāpēc, bet portālam izmainot seju pazuda citi komentāri par šo maizi, kas varēja noderēt arī citiem cepējiem. Es šo maizi cepu vairāk kā 10 gadu un esam apmierināti. Un par ierauga miltiem tev taisnība, rupjie milti ir vislabākie.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Viola
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Man sanāca arī ar vēsu ūdeni! Liles paldies par šo recepti! Maizīti tagad cepu tikai ar dabisko ieraudziņu!!! Visātrāk raugi savairojas, ja ņem rupja maluma rudzu miltus, bet principā der jebkādi milti. No rudzu miltu ierauga var cept arī baltmaizi. Tas no manas pieredzes.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Māris
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Recepte nav pareiza, ar aukstu ūdeni ieraugu nesanāks uztaisīt, ūdenim ir jābūt >60 grādu karstam.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes