Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Forele anšovu šallītēs

2008. gada 18. marts
Foto: beerry
Pagatavošana
45 min
1. Sagriežam kartupelīšus. Vislabāk, ja tie ir vidēja lieluma, vienkārši sagriežam tos uz pusēm, nemizojam, bet nomazgāt gan vajadzētu. Liekam vārīties, bet čekojam, lai nepārvārās, jo vēl jau tie būs jācep!
2. Pa to laiku sagatavojam mērci, jo, lai tā labāk garšotu, tai ir nedaudz jāpastāv. Samaisam krējumu un majonēzi pusi uz pusi, tādā normālā, nelielā bļodiņā. Pievieno spiedē izspiestu ķiploku, strēmelēs plāni sagrieztus gurķus, gan svaigus, gan marinētus. Pēc tam - dille, pētersīlis, sāls, pipers. Samaisam, pagaršojam un noliekam maliņā.
3. Sagatavojam sviesta pupiņas. Sasaldētas metam vārošā, sālītā ūdenī un vāram apmēram min.15 kamēr tās kļūst ēdamas, tas ir – gandrīz mīkstas. Pupiņas sāli mīl, tapēc to var nežēlot, bet pagaršot gan vajadzētu, ka nav par daudz vai par maz. Kad tās ir gatavas, nokāš ūdeni un samaisa ar sviestiņu.
4. Ņemam pannu. Iespērējam ar sviestu vai olīveļļu.Uz aci sadalam pannu trīs daļās. Vienā daļā gar malu liekam steikos sagriezto forelīti, vidusdaļā liekam zaļās pupiņas un otrajā maliņā vārītos kartupelīšus.
5. Kartupeļus un pupiņas garnējam ar veseliem ķirštomātiņiem un olīvām, tā, ka raibs gar acīm metās. :)
6. Tagad īstais brīdis anšovu šallītēm. Tās liekam virsū pāri kartupeļiem, gan uz pupiņām, gan uz pašu foreli. Bundžiņa jāsadala draudzīgi. Tā, lai šallītes ir saliktas pa visu pannu.
7. Pāri visam var uzlikt pavisam mazus sviesta pikucīšus un pārkaisīt ar dilli.
8. Nu tas arī viss, dabas bērni, aktīvisti. Liekam cepeškrāsnī jūsu veidoto mākslas darbu un cepam apmēram 15 – 20.min. Liekam uz šķīvja un piešaujam klāt mērcīti!
9. Paldies par sadarbību,
10. Karīnas Zē ēdienkaratē :)
Uz augšu