Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīklas plātsmaize

2008. gada 1. maijs
Foto: Liāna
Pagatavošana
90 min
1. Pildījums: rabarberus sajauc ar cukuru un kanēli, ļauj ievilkties kādu pusstundu, lai rabarberi bišķi atsulojas.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C grādiem.
3. Pamatnei: sasmalcini cepumus (var smalcināt piestā, rīvēt, smalcināt ar blenderi) tik sīki, lai varētu samīcīt ar taukvielām (vispār jau daži cepumi ir tik daudz taukvielu saturoši, ka var mierīgi iztikt bez paplidu taukvielām :))
4. Kad masa līdzinās smiltīm, pievieno ūdeni. Mīklai jābūt tik cietai, lai tā neliptu pie pirkstiem un to varētu ielipināt vai izrullēt un ieklāt formā (plātī).
5. Ja pāri palikusi mīkla, no tās var savelt
6. bumbu un ielikt to saldētavā; ilgāk par nedēļu gan neesmu glabājusi)
7. Plāti apsmērē ar sviestu, ieklāj mīklu. Virsū ieklāj cepamo papīru un izber zirņus (to vietā var lietot jebkuru citu smagu produktu- pupiņas, grūbas)- tas nepieciešams, lai mīkla cepoties nemestu burbuļus un neceltos gaisā. Cep 5- 7min. Kad pamatne gatava, cepeškrāsni iestellē uz 150C grādiem.
8. Gatavai pamatnei uzklāj pildījumu (pirms tam to samaisi ar krējumu), noteikti izlej arī visas suliņas, kas bļodā sakrājušās. Virsū uzber dzērvenes. Liec cepties uz kādām 30min.
9. Ja kārojas vēl arī drumstalas, kādas 5min pirms cepšanas beigām uzrīvē sasaldēto mīklu.
10. Šādu pamatni var izmantot jogurta, biezpiena tortēm, siera kūkai, saldajiem groziņiem. Savukārt sāļajām kūkām, groziņiem izmanto sāļos cepumus- procedūra tāda pati :))
Uz augšu