Torte "kontrasts"

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Baiba Orbidāne
Pagatavošana
25 min
1. Olu baltumus maksimāli stingri saputo ar cukuru, pievienojot citronu sulu.
2. Olu dzeltenumus samaisa un iecilā saputotajos baltumos.
3. Veidni (ugunsdroša stikla) ieziež ar sviestu un blīvi izklāj ar vafeļu plāksnēm.
4. Virsū liek saldējumu, kas tikko izņemts no saldētavas. Uz tā vienmērīgi sakārto zemenes, pārklāj ar sagatavoto olu masu un uz 3 minūtēm ievieto veidni labi sakarsētā cepeškrāsnī.
5. Cukuru samitrina konjakā un pārkaisa gatavajai tortei. Pirms pasniegšanas aizdedzina.
6. Gatavo tieši pirms pasniegšanas.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu