Torte "kontrasts"

Sastāvdaļas

  • 100 g sacukurotu zemeņu (bez sīrupa)
  • 200 g krējuma saldējuma
  • 4 olas
  • 5 g sviesta
  • 1 /2 citrona sulas
  • 2 ēd. k. cukura
  • Vafeļu plāksnes
  • 40 ml konjaks
  • Cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

25 min.
  1. Olu baltumus maksimāli stingri saputo ar cukuru, pievienojot citronu sulu.
  2. Olu dzeltenumus samaisa un iecilā saputotajos baltumos.
  3. Veidni (ugunsdroša stikla) ieziež ar sviestu un blīvi izklāj ar vafeļu plāksnēm.
  4. Virsū liek saldējumu, kas tikko izņemts no saldētavas. Uz tā vienmērīgi sakārto zemenes, pārklāj ar sagatavoto olu masu un uz 3 minūtēm ievieto veidni labi sakarsētā cepeškrāsnī.
  5. Cukuru samitrina konjakā un pārkaisa gatavajai tortei. Pirms pasniegšanas aizdedzina.
  6. Gatavo tieši pirms pasniegšanas.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Elina 2016. gada 4. augusts 13:19
ļoti gardi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi