Zaķis kāpostā

Sastāvdaļas

  • Maza kāpostgalva
  • 300 g liellopa maltās gaļas
  • 1 glāze vārītu rīsu
  • 2 olas
  • Majonēze
  • Rīvmaize
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Kāpostgalvu vāra apmēram pusstundu. Jo lielāka galviņa, jo ilgāk jāvāra.
  2. Pa to laiku maltai gaļai pievieno rīsus, olas, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
  3. Tālāk seko grūtākais - kāpostgaviņu noliek uz sekla cepamā trauka un lapu pa lapai ver vaļā, līdz izveidojas kaut kas līdzīgs ziedam.
  4. Kad tas izdarīts, zieda centrā, izveidojot nelielu bumbu, ievieto apmēram pusi no maltās gaļas. Tad sāk vērt ziedu atkal ciet, pa ziedlapiņu starpām izklājot atlikušo gaļas - rīsu maisījumu.
  5. Kad kāpostgalva ieguvusi sākotnējo izskatu, to apsmērē ar majonēzi, nobārsta ar rīvmaizi un liek cepeškrāsnī. Lai cepamais nepiedegtu, traukā jāielej nedaudz ūdens.
  6. Cep apmēram 2 stundas 180-200 t.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi