Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Grieķu nacionālā lēcu zupa

Grieķu nacionālā lēcu zupa

FOTO: Depositphotos.com

Grieķijā ļoti populārs ēdiens, un pamatoti - jo ļoti garšīgs! Fetas siera vietā var likt anšovus vai olīvas - visi šie produkti piešķir sāļumiņu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g lēcu
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 palieli mīksti tomāti
  • 2 lauru lapas
  • Feta siers
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Lēcas izber uz galda un pārskata, izlasot bojātās un mazus akmentiņus, ja nu ir.
  2. Liek mazā ūdens daudzumā vārīties un tiklīdz sāk vārīties, ūdeni nolej, nomainot ar jaunu divas reizes vairāk.
  3. Pievieno sakapātu sīpolu, veselas notīrītas ķiploku daiviņas, lauru lapas un olīveļļu.
  4. Kad lēcas pusmīkstas, pievieno tomātus vai pastu (pēc kādam 10-15 minūtēm), sāli un nedaudz piparus.
  5. Kad lēcas mīkstas (ap 30 minūtes), zupai jābūt pusbiezai, bet ne biezeņveidīgai, vajadzības gadījumā pievieno ūdeni.
  6. Pasniedz ar Fetas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar Fetas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem. 

Labu...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA