Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Soupe a l'oignon gratinee jeb franču sīpolu zupa

Soupe a l'oignon gratinee jeb franču sīpolu zupa

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 vidēja lieluma sīpoli
  • 1.5 l gaļas buljona
  • 100 ml baltvīna
  • 75 g sviesta
  • 2 lauru lapas
  • 1 ēd. k. miltu
  • 4-6 šķēle/s franču bagetes
  • 150 g sarīvēta Gruyère siera (var izmantot arī citu labi kūstošu sieru)
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Uz pannas sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus un lauru lapas līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni.
  2. Pievieno miltus un pacep vēl dažas minūtes.
  3. Pievieno karstu buljonu, sāli, piparus un vāra apmēram 20 minūtes, tad pievieno vīnu un karsē līdz vārīšanas temperatūrai.
  4. Bagetes šķēles 150 grādu temperatūrā apep cepeškrāsnī līdz tās kļūst zeltainas.
  5. Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno bagetes. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un ievieto līdz 250 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz laiku, kamēr siers ir izkusis. Pasniedz uzreiz. Ja negribas, lai maize izmirkst, to var pasniegt atsevišķi ar sieru.

    Labu apetīti!
    Zupu salej karstumizturīgos traukos un pievieno bagetes. Pār...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Labākā soļanka

Labākā soļanka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas