3cūku mēlītes (var arī liellopa, tikai tad vajag mazāk)
1burciņa marinetu gurķu
½ sarkanais sīpols
Majonēze + kečups
Lauru lapas+sīpols+graudu pipari+sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
2 min.
Mēles sagatavošana (2h) - zem tekoša ūdens mēli kārtīgi noberž, tad ierīvē ar sāli un nosakalo. Liek nelielā ūdens daudzumā vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, to nolej, mēli noskalo, izmazgā katliņu, pārlej ar tīru ūdeni, liek vārīties uz mazas uguns. Pievieno veselu sīpolu un garšvielas. Vāra kādas divas stundas, kamēr mīksta. Atdzesē ūdenī un, kad remdena, ņem ārā un attīra no virsējās ādas un citiem krāmiem.
Salātu sagatavošana (20min) - smalki sagriež sarkano sīpolu, strēmelītēs sagriež marintētos gurķus un mēli. Pievieno majonēzi un nedaudz kečupa, visu kārtīgi samaisa! Liek ledusskapī, lai nedaudz savelkas un pasniedz galdā!