Mēlīšu salāti nezinīšiem

Sastāvdaļas

  • 3 cūku mēlītes (var arī liellopa, tikai tad vajag mazāk)
  • 1 burciņa marinetu gurķu
  • ½ sarkanais sīpols
  • Majonēze + kečups
  • Lauru lapas+sīpols+graudu pipari+sāls

Pagatavošana

2 min.
  1. Mēles sagatavošana (2h) - zem tekoša ūdens mēli kārtīgi noberž, tad ierīvē ar sāli un nosakalo. Liek nelielā ūdens daudzumā vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, to nolej, mēli noskalo, izmazgā katliņu, pārlej ar tīru ūdeni, liek vārīties uz mazas uguns. Pievieno veselu sīpolu un garšvielas. Vāra kādas divas stundas, kamēr mīksta. Atdzesē ūdenī un, kad remdena, ņem ārā un attīra no virsējās ādas un citiem krāmiem.
  2. Salātu sagatavošana (20min) - smalki sagriež sarkano sīpolu, strēmelītēs sagriež marintētos gurķus un mēli. Pievieno majonēzi un nedaudz kečupa, visu kārtīgi samaisa! Liek ledusskapī, lai nedaudz savelkas un pasniedz galdā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Salāti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi