Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Marinētas vistu kājiņas rīvmaizes mundierī

2007. gada 24. decembris
Foto: Depositphotos.com
Ārkārtīgi garšīgs pasākums pati to iegaršoju būdama Ungārijā. Lai labi garšo.
Pagatavošana
300 min
1. Vistu kājiņas ieprikš iemarinē (vēlams iepriekšējā vakarā) Marināde sastāv no sagrieztiem 2 sīpoliem, 5 ķiplokdaiviņām, viena citrona sulas, 50 ml. eļļas un sals, pipari pēc garšas.
2. Nākošā dienā gabaliņus panē vispirms miltos, tad sakultā olā (tai pievieno nedaudz sāli un smalkos melnos piparus), tad izviļā rīvmaizē. Atkārto 2 reizes un cep.
3. Cepšana notiek 15 min. līdz 170 grādiem uzsildītā eļļā, vēlams frī katlā, bet ja nav, tad var vienkāršā katliņā, bet ne uz pārāk lielas liesmas citādi vista no āras apdegs, bet iekšā paliks jēla.
4. Saceptos gabaliņus liek uz papīra virtuves dvielīšiem, lai nosusinātu lieko eļļu.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu