Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Grieķu nacionālā pupiņu zupa - fasolada

Grieķu nacionālā pupiņu zupa - fasolada

FOTO: Shutterstock.com

Fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā. Piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko īpašu fasoladas festivālu. Šo zupu tradicionāli pasniedz ar fetas sieru vai olīvām vai sālītām sardīnēm. Un, protams, ar maizi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g g balto pupiņu
  • 1 liels sīpols
  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli selerijas kāti ar papām
  • 2 lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
  • 100 g olīveļļas
  • Sāls, pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. Tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu, bet var vārīt arī bez mērcešanas, izmantojot konservētas pupiņas.
  2. Sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī. Kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.
  3. Burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus, pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.
  4. 15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.
  5. Vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.
  6. Pasniedz ar fetas sieru vai olīvām vai sālītām sardīnēm. Un, protams, ar maizi.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar fetas sieru vai olīvām vai sālītām sardīnēm. Un,...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

Vistas fileja ar skābeņu pildījumu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas