Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Grieķu nacionālā pupiņu zupa (fasolada)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g balto pupiņu
  • 1 liels sīpols
  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli selerijas kāti ar papām
  • 2 lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
  • 100 g olīveļļas
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu. bet esmu vārijusi arī bez mērcešanas, tas paņem ilgāku laiku, līdz pievieno citas sastāvdaļas.
  2. sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī un kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.
  3. burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.
  4. 15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.
  5. vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.
  6. pasniedz ar fetas sieru vai olīvēm vai sālītāsm sardīnēm. un protams, maizi.
  7. fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā, piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko fasoladas festivālu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA