Fasolada jeb pupiņu zupa ir ļoti populārs grieķu ēdiens ziemā. Piemēram, Austrālijā dzīvojošie grieķi katru gadu pat rīko īpašu fasoladas festivālu. Šo zupu tradicionāli pasniedz ar fetas sieru vai olīvām vai sālītām sardīnēm. Un, protams, ar maizi.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500gg balto pupiņu
1liels sīpols
2lieli burkāni
2lieli selerijas kāti ar papām
2lieli tomāti vai 2 karotes tomātu pastas
100golīveļļas
Sāls, piparipēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Pupiņas nomazgā un izlasa bojātās. Tās var uz nakti atstāt auksta ūdens traukā, lai izmirktu, bet var vārīt arī bez mērcešanas, izmantojot konservētas pupiņas.
Sāk ar pupiņām, kuras liek aukstā ūdenī. Kad sāk vārīties, nosmeļ visas putas, kas veidojas.
Burkānus sagriež ripiņās, sakapā sīpolus, pētersīļus. Tomātus pārgriež uz pusēm un ar iekšpusi pret rīvi sarīvē.
15 minūtes pēc pupiņu vārīšanās sākuma pievieno visas sastāvdaļas, sāli, piparus un olīveļļu.
Vāra, kamēr mīkstas pupiņas un zupa ir dabiski sabiezējusi. var pienot papildus ūdeni, ja tā ir pārāk bieza.
Pasniedz ar fetas sieru vai olīvām vai sālītām sardīnēm. Un, protams, ar maizi.