Jubilejas torte

2007. gada 3. decembris
Foto: Ilva Budeviča
Pagatavošana
1 min
1. samīca smilšu mīklu , izrullē pannas izmēram atbilstošu un liek cepties. apkša' pakaisa miltus, sabaksta ar nazi , lai neuzpūšas un cep mērenā siltumā, kamēr gaiši brūna. tad ar visu pannu atdzesē.
2. atdzisušu izgāž uz galda.
3. cep 3 olu biskvīta kārtas_ divas baltas no 8 olām un vienu brūnu no 6 olām.
4. biskvītam olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru stingrās putās, piemaisa lēnītēm caur sietu izsijātus miltus. uz katru olu skaita 1 karoti miltus un 1 karoti cukuru, šķipsniņu vaniļas cukura.
5. brūnajam biskvītam pievieno ēdamkaroti kakao. biskvīta kārtas cep uz pannā ielikta cepampa'pīra uzlejot mīklu, un cepot vidējā karstumā līdz gaiši brūnas. pēc tam izgāž uz galda un atdzesē.noņem cepampapīru.
6. tad ņem vienu balto biskvīta kārtu,pārziež ar pusi no ievārījuma.
7. uzliek smilšu kārtu.apsmērē ar pil'dijumu no sviesta un iebiezinātā piena, kas saputoti ar mikseri.
8. uzliek virsū brūno kārtu, atkal uzliek atlikušo ievārījumu.
9. beigās liek otru balto biskvītu.
10. garnē ar sviesta un iebiezinātā piena krēmu (saputots ar mikseri) . brūnajam krēmam piesijā kakao. jāpievieno arī vaniļas cukurs.
11. ar krēmu apsmērētās maliņas apber ar kaltēta biskvīta drumstalām, (izberztas caur sietu).nogarnētu torti vēl izrotā ar sagrieztu marmelādi un sakapātu melno šokolādi.
Uz augšu