Toskānas gaļas pīrāgs

2007. gada 25. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
110 min
1. Lai pagatavotu mīklu, miltus sajauciet ar cepamo pulveri, margarīnu, sāli un pienu. Kārtīgi sajauciet. No mīklas veidojiet bumbu, ietiniet to folijā un atdzesējiet 30 min. Atdaliet vienu trešo mīklas. Atlikušo mīklu izrullējiet plāksnē un lieciet to cepšanai paredzētā formā, kas ieziesta ar eļļu (mīklu cieši piespiediet pie formas).
2. Lai pagatavotu pildījumu, šķiņķi sagrieziet šķēlītēs un lieciet uz mīklas. Sīpolus smalki sagrieziet, apcepiet margarīnā un lieciet uz šķiņķa. Riekstus un ķiplokus apcepiet atsevišķi. Ābolus nomizojiet un sarīvējiet uz rupjās rīves. Gaļu sajauciet ar riekstiem, ķiplokiem un āboliem, pievienojiet kečupu, rozīnes, rīvētu citrona miziņu (½ tējk.), rozmarīnu, sāli un piparus. Samaisiet. Pildījumu lieciet uz šķiņķa. Atlikušo mīklu izrullējiet, apsedziet ar to pildījumu un malas saspiediet kopā. Virsu sadurstiet un sasmērējiet ar olas dzeltenumu. Cepiet 45-55 min 200-225 oC. Gatavu pīrāgu izņemiet no formas un sagrieztu lieciet uz šķīvja. Pasniedziet.
Uz augšu