"maigums"

2007. gada 19. novembris
Foto: Laine Kalvāne
Pagatavošana
60 min
1. Olas sajauciet ar 1 ½ gl cukura un pievienojiet šņabi un krējumu. Pievienojiet kartupeļu cieti, kas sajaukta ar izsijātiem miltiem. Kārtīgi sajauciet, mīklā viedojiet bedrīti, iekaisiet nedaudz miltu, beriet sodu un virsū lejiet 1 ēd.k. izspiestas citronu sulas. Kārtīgi sajauciet. Gatavo mīklu sadaliet divās daļās un vienai daļai pievienojiet kakao. Cepiet divus biskvītus tortes formā, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. Atdzesējiet.
2. Lai pagatavotu krēmu, 125 g piena sakuliet ar cukuru, 2 ēd.k. miltiem un vāriet, līdz masa sabiezē. Atdzesējiet. Pievienojiet 2 ēd.k. krējuma, 2 ēd.k. sviesta un 2 tējk. kakao un sakuliet. Pielejiet 1 ēd.k. konjaka. Biskvītus lieciet vienu uz otra, katru ieziežot ar krēmu. Torti dekorējiet ar krēmu, avenēm un persikiem. Pasniedziet.
Uz augšu