Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku pīle

Svētku pīle

FOTO: Maija Strode

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svaiga pīle ap 2kg
  • 150 g žāvētas melnās plūmes
  • 150 g žāvētas aprikozes
  • 1 bumbiers
  • 4 skābi āboli
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes sinepes
  • Sāls
  • Malts ingvers
  • Folija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sajauc medu un sinepes un kārtīgi ierīvē pīli no iekšpuses un ārpuses.Pārkaisa ar garšvielām. Noliek vēsumā uz 4-5 stundām. Ābolus un bumbieri sagriež daiviņās. Visus augļus sajauc un piepilda pīles vēderu. Pīli satin folijā, liek cepešpannā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200ºC 2 stundas.
  2. Cepeti var pasniegt gan karstu ar kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, gan arī to var ēst atdzisušu. Īpaša svētku garša ir gan pīlei, gan arī augļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas