Svētku pīle

Sastāvdaļas

  • Svaiga pīle ap 2kg
  • 150 g žāvētas melnās plūmes
  • 150 g žāvētas aprikozes
  • 1 bumbiers
  • 4 skābi āboli
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 3 ēdamkarotes sinepes
  • Sāls
  • Malts ingvers
  • Folija

Pagatavošana

30 min.
  1. Sajauc medu un sinepes un kārtīgi ierīvē pīli no iekšpuses un ārpuses.Pārkaisa ar garšvielām. Noliek vēsumā uz 4-5 stundām. Ābolus un bumbieri sagriež daiviņās. Visus augļus sajauc un piepilda pīles vēderu. Pīli satin folijā, liek cepešpannā un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200ºC 2 stundas.
  2. Cepeti var pasniegt gan karstu ar kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, gan arī to var ēst atdzisušu. Īpaša svētku garša ir gan pīlei, gan arī augļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi