Sākums > Receptes > Salāti

Kazassiera salāti ar apelsīniem

2007. gada 26. septembris
Foto: krišjānis kallings
Pagatavošana
20 min
1. 2 cilvēkiem
2. Ābolus nomizo, sagriež paprāvos kubiciņos un aprasina ar citrona sulu. Pievieno salātus un sieru, pārkaisa ar siltā ūdenī uzbriedinātām rozīnēm. Iemaisa salmiņos sagrieztu fenheļa sakni un sīpolu. Uzmanīgi iecilā apelsīnu filejas un jāņogas.
3. Olīveļļu samaisa ar citrona sulu un spiednē saspiestu ķiploku. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Mērci pārlej salātiem.
4. PADOMI
5. Šiem salātiem izmanto liesu sieru, kas gatavots uz vājpiena vai biezpiena bāzes.
6. Rozīnes siltā ūdenī mērcē 10–15 minūtes.
7. Lai nomizots ābols nekļūtu tumšs, to nekavējoties aprasina ar citronu sulu vai tur vieglā etiķūdenī.
8. Saldētas ogas atkausē istabas temperatūrā.
Uz augšu